Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi de unde sunt Fericiţi acei ce vor lua prime de Crăciun

ro

10 Dec, 2011 01:00 2354 Marime text

02_prime.jpgDe când cu criza, primele de Crăciun au devenit doar o dorinţă neîndeplinită. În mediul privat mai sunt fericiţi care primesc bani... „de porc". La bugetari însă, Moş Crăciun vine doar acasă, nu şi la serviciu.

În întreaga Constanţă, numai câteva societăţi cu capital de stat vor oferi prime de sărbători angajaţilor, mai ales că acest lucru este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Angajaţii OIL Terminal sunt cunoscuţi ca fiind unii dintre fericiţi datorită CCM-ului. Doar că, anul acesta, este posibil să nu le mai surâdă norocul. „Deocamdată este o situaţie incertă în ceea ce priveşte primele. Vom stabili săptămâna viitoare dacă dăm. În orice caz, dacă se vor acorda, suma va fi sub nivelul celei prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă", a declarat Silviu Ioan Wagner.

Multe NU-uri

Printre nefericiţii care pleacă acasă cu mâna goală se află angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Primăriei Constanţa, Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale, ai Prefecturii, societăţii SCIL Confort Urban, ai Consiliului Judeţean, Registrului Auto Român şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În schimb, salariaţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime vor primi, potrivit Contractului Colectiv de Muncă, o primă reprezentând 55% din salariul mediu brut la nivel de companie, iar copiii acestora vor fi cadorisiţi cu 200 de lei. „Noi încă nu am decis dacă dăm ceva. Să vedem, stabilim săptămâna viitoare", a declarat Ilie Rachieru, directorul RADET. La Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Moş Crăciun va veni cu... mulţumiri: „N-avem fonduri de premiere. Dar le voi aduce eu mulţumiri călduroase angajaţilor pentru modul în care au rezolvat cazurile din ultima vreme", a declarat comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

„Un calendar, un pix, un cozonac..."

Pentru angajaţii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport cel mai frumos cadou este că sunt sănătoşi. Oricum, altceva nu vor primi. „Cea mai bună primă este că suntem sănătoşi şi fericiţi", consideră Elena Frâncu. La Direcţia de Sănătate Publică Moşul poate veni... din sponsorizări. Constantin Dina, şeful DSP, spune că fond de prime nu există, însă „vom vedea dacă vine Moşul sau nu. Un calendar, un pix, un cozonac... Din sponsorizări". Fără prime şi cadouri sub brad vor rămâne şi angajaţii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cei de la Casa Judeţeană de Pensii, precum şi cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. De asemenea, şi angajaţii Autorităţi Navale Române. „Am propus ca angajaţii noştri să primească o primă de 250 de lei, dar Comitetul Director a respins-o", ne-a explicat directorul ANR, Paul Brânză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii