Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde slujeşte Arhiepiscopul Tomisului de praznicul Adormirii Maicii Domnului

ro

14 Aug, 2015 00:00 1114 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie va oficia, astăzi, începând cu ora 10.00, ceremonialul religios de pomenire a eroilor marinari, la Crucea Marinarilor de pe Faleza Constanța. În aceeași zi, dar de la ora 17.00, ierarhul Tomisului va oficia slujba vecerniei la Biserica „Adormirea Maicii Domnului II“ din zona Dacia. De asemenea, de la ora 19.00, va oficia şi Prohodul Maicii Domnului la Biserica „Adormirea Maicii Domnului I“ din zona Tomis Mall.
 
În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 23.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului“, în apropierea localităţii 23 August. După ce, sâmbătă dimineaţă, ierarhul va asista la manifestări dedicate Zilei Marinei, de la ora 11.00, el va oficia Taina Sfântului Botez la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea Cumpăna, acolo unde șase copii instituționalizați vor fi creştinaţi.
 
Praznicul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care Maica Domnului trece din viața pământească la cea cerească, eveniment ilustrat de cântările Bisericii: „Mutatu-te-ai la Viață, fiind Maica Vieții”. Cea mai veche atestare documentară a acestei sărbători datează din secolul V.

Ti-a placut articolul?

Comentarii