Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un sobor de 30 de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie A fost sfinţită biserica din lemn cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare“, din Năvodari (galerie foto)

ro

11 May, 2015 00:00 3676 Marime text
Zeci de credincioşi din Năvodari, alături de primarul Nicolae Matei şi de viceprimarul Florin Chelaru, au participat la slujba de sfinţire a bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare“.
 
Biserica din lemn în stil bucovinean, din Năvodari, ce poartă hramul Sfântului Antonie cel Mare, a fost sfinţită duminică dimineaţă. Alături de peste 30 de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie. A urmat apoi sfinţirea exteriorului bisericii, a interiorului, apoi a altarului şi a mesei din centrul altarului. După o rânduială specială, au fost aşezate la piciorul mesei sfintele moaşte ale lui Antonie cel Mare, hrisovul de sfinţire şi pomelnicele credincioşilor prezenţi. Masa a fost spălată cu apă de trandafir şi la colţurile ei s-au aşezat chipurile celor patru evanghelişti: Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Masa a fost stropită cu apă sfinţită, unsă cu mir şi acoperită cu o cămaşă albă şi cu veşminte speciale. Toţi creştinii prezenţi s-au închinat şi au trecut prin biserică, prin Sfântul Altar şi prin faţa Sfintei Mese, sărutând Sfânta Evanghelie. Construcţia bisericii din lemn a fost realizată între anii 2009 şi 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii