Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou protocol de colaborare între Spitalul Județean Constanța și militarii americani

ro

02 Apr, 2014 00:00 2039 Marime text
Spitalul Clinic Județean de Urgențã Constanța a fost vizitat ieri de reprezentanții Bazei NATO la Mihail Kogãlniceanu, cu scopul de a încheia un protocol cu instituția constãnțeanã. Având în vedere faptul cã baza militarã americanã urmeazã sã-și mãreascã efectivele, a apãrut necesitatea unui volum mai mare de servicii medicale.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dan Căpăţînă, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că unitatea medicala a încheiat un nou protocol de colaborare cu Baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Noua colaborare are ca justificare faptul că, în viitorul apropiat, baza îşi va mări efectivele, ca urmare a retragerii trupelor americane din Afganistan. Potrivit lui Căpăţînă, oficialii americani au vrut să inspecteze căile de evacuare ale spitalului, Unitatea de Primiri Urgenţe, dar s-au interesat şi de protocoalele de pe diferite secţii.
Trebuie precizat că SUA a solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600. Aceste informaţii sunt cuprinse într-o scrisoare transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, în 27 martie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii