Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un năvodărean şi iubita lui parcurg 3.500 de kilometri pe bicicletă pentru a trage un semnal de alarmă! Cum îi poţi ajuta (galerie foto)

ro

05 Oct, 2018 00:00 10176 Marime text
Alex Budorovici este un tânăr născut în Năvodari care, împreună cu iubita lui, Celine, a plecat într-o aventură pentru o cauză nobilă. Au pornit pe biciclete, cu un cort în bagaj, din apropiere de Paris, iar destinaţia finală este judeţul Constanţa. Cei doi militează împotriva violenţei domestice şi vor să tragă un semnal de alarmă asupra superficialităţii cu care, de multe ori, această problemă este tratată.
 
 Aventura lor a pornit de curând, dorm şi mănâncă pe unde apucă şi strâng fonduri cu ajutorul unei platforme online, pentru a-şi susţine cauza. Iubita lui Alex are o poveste tristă, ea provenind dintr-o familie marcată de violenţa domestică. Numai în Franţa, în 2017, 131 de femei, inclusiv sora lui Celine, Helene, au fost ucise de partenerii lor. În România, statisticile arată că la 30 de secunde o femeie este bătută de partener.
 
Cei doi se află momentan pe teritoriu german, în apropiere de Munchen, iar de acolo vor urma cursul fluviului Dunăre, până la Năvodari. Alex şi Celine estimează că la începutul lunii decembrie vor ajunge la Năvodari.
 
„Viaţa este plină de surprize şi provocări, diferite şi unice pentru noi toţi. Provocarea noastră este pe cale să înceapă - vrem să traversăm pe biciclete o parte a Europei, pentru a ajunge din Franţa în România. O aventură cu peste 3.500 de kilometri, 10 ţări, 6 râuri şi multe alte diverse aventuri şi surprize pe care le vom găsi pe drum. Adevărul este că abia aşteptăm să ne pornim!”, au anunţat cei doi.
 
Condiţiile în care se vor deplasa nu sunt cele mai bune, iar sufletele lor sunt pure. O tânără din Germania care i-a cazat le-a recomandat să mănânce la cantinele care oferă mâncare gratuit pentru cei care nu îşi permit, iar replica celor doi a fost că „sunt persoane care au mai multă nevoie de mâncarea respectivă”. Un gest umil, care face diferenţa între cei care chiar doresc cu adevărat să facă o schimbare şi… ceilalţi.
 
„De-a lungul drumului, vom dormi în cort, vom înota în râuri ca să ne împrospătăm şi vom mânca mâncarea preferată, sandvici cu banane! Vom descoperi culturi diferite, prieteni noi şi pur şi simplu vom profita din plin de fiecare zi. În afară de bananele de zi cu zi şi o masă caldă din când în când, dorim să strângem bani pentru o caritate împotriva violenţei domestice, pentru a încerca să ajutăm femeile care suferă de această problemă cruntă. Numai în Franţa, în 2017, 131 de femei, inclusiv sora lui Celine (Helene), au fost ucise de partenerii sau foştii lor parteneri. Banii vor contribui la acordarea unui plus de sprijin, la informarea femeilor în astfel de situaţii şi la capacitatea de a putea acţiona înainte de a fi prea târziu. Dacă ne sprijiniţi, lăsaţi-ne un mesaj cu adresa dvs. poştală şi din ce ţară pe ruta noastră doriţi să primiţi o carte poştală (alegeţi o ţară între Franţa, Elveţia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria sau România)”, au spus Alex şi Celine.
 
Ei pot fi contactaţi atât pe Facebook sau pe Instagram - contul Touring Monkeys.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 06 Oct, 2018 12:28 un efort considerabil,pentru cauza nobila....