Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiţia, respectată de Arimex Comexim 2000 SRL Bucate alese pe masa pacienţilor constănţeni, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

ro

08 Sep, 2015 00:00 2501 Marime text
Astăzi, când Biserica Ortodoxă celebrează primul dintre cele patru praznice închinate Maicii Domnului, Naşterea Maicii Domnului, pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi cei de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa vor avea parte de un meniu deosebit, oferit, ca de fiecare dată, de Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Societatea care asigură hrana zilnică pentru pacienţii din cele două unităţi sanitare constănţene a pregătit preparate deosebite cu această ocazie. Astfel, la micul dejun, pacienţii vor primi ceai cu lămâie, margarină, ouă fierte, brânză de vaci, caş proaspăt de vacă, salam Victoria şi gem. Ca supliment, ei vor avea parte de biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Delicios va fi prânzul.

Pentru masa de sărbătoare, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au preparat ciorbă ţărănească de purcel, supă ţărănească de văcuţă, ciorbă ţărănească de pasăre, supă de dovlecei à la grec, ciorbă de pasăre cu legume şi fidea, tochitură dobrogeană cu mămăligă, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, piure de cartofi cu friptură de văcuţă la tavă, în sos de roşii, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, pilaf cu legume şi carne de văcuţă la tavă, piure de cartofi cu friptură de porc la tavă, în sos de roşii, sote de legume cu friptură de porc la tavă, salata de varză şi salată de castraveţi proaspeţi. De pe masa pacienţilor nu va lipsi nici desertul: mere, pere, mere coapte cu stafide, plăcintă cu brânză şi compot de pere. Pe măsura sărbătorii de azi va fi şi cina. Aceasta va fi compusă din ficăţei de pui la cuptor cu cartofi franţuzeşti, mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, sote de legume cu friptură de pui la tavă, sote de legume cu brânză de vaci, pilaf cu ciuperci şi friptură de pui, pilaf cu legume mexicane şi ficăţei la cuptor, salată de varză albă, iar la desert - biscuiţi.

 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi rugăm pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma, iar tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria le urăm cu drag «La mulţi ani!»“, le-a transmis pacienţilor Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL. Şi pentru ca tradiţia să fie respectată, preoţii Gigi Cristea şi Iulian Nedelcu vor sfinţi toate bucatele, rugându-se atât pentru pacienţi, cât şi pentru toţi binefăcătorii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii