Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toxiinfectia din Nisipari putea fi evitata

ro

24 Aug, 2004 00:00 973 Marime text
Ca urmare a incidentului din noaptea de sambata spre duminica, cand douazeci de persoane au ajuns la spital cu diagnosticul toxiinfectie alimentara, Directia Sanitar Veterinara Constanta s-a sesizat asupra cazului. Dupa ce primele investigatii au fost efectuate in cursul zilei de duminica, ieri o echipa de inspectori din cadrul Serviciului de Siguranta si Sanatate Publica si ai Inspectiei de Stat au continuat prelevarea de probe de la cele doua cofetarii care se pare ca se fac vinovate de imbolnavirea nuntasilor. Unitatile luate in colimator de inspectorii DSV sunt SC "Aida" SRL din Constanta, cofetaria la care a fost comandat tortul de sarlota, si SC "Corado" SRL Medgidia, cea care a distribuit tortul. De la ambele au fost prelevate probe, echipa de inspectori deplasandu-se pe teren inclusiv cu laboratorul de urgenta, capabil sa efectueze in timp record (20 de minute), testele privind prospetimea produsului si determinarile fizico-chimice ale calitatii produselor. "Probele prelevate, ieri, vor fi coroborate cu datele furnizate de buletinele de analiza ale produselor care au fost introduse duminica in laboratorul de urgente, urmand ca o prima interpretare sa o putem face dupa 72 de ore, iar in 5 zile sa aflam rezultatele definitive", a precizat Marin Nicolae, directorul DSV Constanta. In functie de rezultatele examenului de laborator se va sti cu siguranta daca imbolnavirea celor 20 de persoane s-a datorat contaminarii unuia din produsele folosite la prepararea tortului sau conditiilor necorespunzatoare de transport. Nu este exclusa nici vina in depozitare, avand in vedere ca acesta a fost pastrat in sala in care a avut loc evenimentul, Casa de Cultura din Nisipari, la temperaturi de peste 30 de grade, inspectorii DSV constatand, cu ocazia efectuarii verificarii in teren, 34 de grade in incapere. "Din informatiile pe care le detinem pana in prezent rezulta ca au fost imbolnavite 20 de persoane, din care au fost internate 15, iar, in cursul diminetii de luni, mai ramasesera in spital 12,", a precizat Marin Nicolae. DSV este abilitata prin lege sa efectueze teste ale produselor care urmeaza a fi servite la nunti, botezuri si alte evenimente de acest gen, indiferent daca produsele au fost preparate in casa sau au fost cumparate. Marin Nicolae, directorul DSV, este de parere ca toxiinfectia alimentara de la Nisipari ar fi putut evitata daca, inainte de nunta, familiile mirilor ar fi solicitat asistenta Dispensarului veterinar de control al alimentelor din Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii