Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni printre social-democraţi. PSD vrea să modifice statutul partidului pentru cei anchetați penal

ro

07 Jan, 2018 00:00 767 Marime text

Pe lângă organizarea unui congres, PSD se pregăteşte să relaxeze criteriile de integritate pentru membrii săi. Liderii formaţiunii vor să modifice Statutul partidului pentru a le permite membrilor cu probleme penale să rămână în funcţii politice.
Schimbarea la care se gândesc social-democraţii ar putea suna cam asa - până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, nici funcţia pe care o deţii sau calitatea de membru de partid.
Ca să pară mai credibili, unii membri susţin că această propunere s-ar încadra în Directiva europeană 334 din 2016, care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”.
În acest moment, statutul PSD prevede că toţi social-democraţii trebuie să se suspende din partid sau din funcţia deţinută în cadrul acestuia ori din funcţiile politice sau administrative obţinute prin susţinere politică dacă sunt incompatibili sau dacă sunt cercetaţi pentru comiterea unei infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lor.
Tema modificării Statutului PSD va fi discutată pentru prima dată în cadrul Comitetului Executiv de luni.
În cadrul Comitetului Executiv Național al PSD se va decide dacă e nevoie de restructurarea Guvernului Tudose. Se discută despre acest subiect în condițiile în care au ieșit la lumină în ultima vreme mai multe lupte pentru putere în interiorul partidului. În PSD se vorbeşte din ce în ce mai des în ultima perioadă despre nevoia unui Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere de la 24, câte există în prezent.
Totodată, în ultimele zile, s-a speculat că președintele PSD Liviu Dragnea vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. Potrivit unor surse politice, Dragnea s-ar fi întâlnit, la finalul anului, cu mai mulţi lideri ai partidului, pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună. Întâlnirea s-a încheiat fără nicio concluzie clară.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii