Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tatal copilului disparut la Ranca „Am sase copii, cu cinci femei diferite"

ro

07 Aug, 2009 02:31 2689 Marime text
cap_5.jpg„În ziua în care a dispărut Costea mai dispăruse un copil pe munte. L-am găsit după două ore"

Au trecut două săptămâni de când Costea Velcev, copilul de şapte ani din Techirghiol, a dispărut în munţii Parâng.

Echipele de cercetări s-au retras, iar băieţelul mai este căutat doar de câţiva salvamontişti. Unde şi în ce împrejurări a dispărut, nimeni nu poate spune. Nu s-au găsit dovezi că ar fi umblat prin pădure şi nici victima vreunui animal nu pare să fi fost. Cu toate acestea, Constantin Velcev nu a fost găsit, după atâtea zile. „Nu ştiu ce să mai spun. Poliţia încă face cercetări în zonă, un lucru este clar: copilul nu este în pădure. L-am căutat peste tot şi nu am găsit nimic. O fi fost răpit, luat... nu pot spune cu exactitate", spune Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor gorjeni. Acesta a explicat că s-a vehiculat şi varianta ca micuţul să fi fost lovit cu maşina şi apoi îngropat pe undeva, însă nu s-a găsit niciun indiciu în acest sens. „Noi avem 10 - 15 cazuri de dispariţii pe munte, pe an. În ziua în care a dispărut Costea mai dispăruse un copil pe munte. L-am găsit după două ore. În două - opt ore îl putem găsi oriunde s-ar afla pe aici. În iarnă, spre exemplu, am avut cinci cazuri de dispăruţi şi i-am găsit pe toţi în viaţa. Cu băiatul acesta nu ştiu ce s-a putut întâmpla", explică salvamontistul. Pe de altă parte, Cornoiu spune că nici bunicii nu au putut oferi căutătorilor informaţii valide pentru cercetări.

Glume proaste

Aceştia au spus numai locul în care se juca băiatul, lângă casă: „Nu au spus dacă l-a luat vreo maşină sau dacă se plimba cineva pe aici. Nimic bun, chestii nelegate de realitate. Mama a primit câteva telefoane pentru răscumpărări, dar în cazuri dintr-astea nu ceri maşini de teren şi aşa mai departe. S-au dovedit a fi glume proaste". Se pare că nici varianta vehiculată în primele ore ale cercetărilor, potrivit căreia tatăl lui Costea, Feodor Velcev, ar fi fost unul dintre suspecţi, nu prea stă în picioare. În urmă cu două săptămâni se credea că tatăl ar fi venit şi l-ar fi luat pe Costea fără a anunţa pe cineva. Olga şi Feodor Velcev sunt divorţaţi de doi ani. Mama şi-a luat copilul şi s-au mutat în Techirghiol. Acolo s-a îndrăgostit de un alt bărbat, cu care urmează să se căsătorească. Femeia deţine un mic magazin în centrul Techirghiolului, pe care l-a închis de la data dispariţiei fiului său. Feodor Velcev locuieşte în Constanţa, unde a venit de la Chişinău, asemenea Olgăi. Bărbatul a venit în România în 1991 şi a obţinut cetăţenia română. Fedea, aşa cum îl ştie lumea, deţine o tarabă în piaţa Gorbaciov. Diferenţa de vârstă între Olga şi Feodor Velcev este de 21 de ani.

„Costea trăieşte, staţi liniştiţi"

Din aceste considerente, Velcev senior ajunsese pe lista de suspecţi, fapt care nu mai pare plauzibil acum. „Am aflat că are şase copii cu cinci femei diferite. Nu cred că făcea aşa ceva tocmai pentru băiatul acesta. Că doar şi pe ceilalţi i-a lăsat. De ce pe acesta l-ar vrea la el?", spun surse din echipele de cercetare. Contactat telefonic, Fedea Velcev spune că nu mai ştie nimic de băiatul său, dar că este liniştit: „Costea trăieşte, staţi liniştiţi. Nu-i bai, îl găsim până la urmă". De unde ştie bărbatul că micuţul este în viaţă? De la clarvăzători. După ce a fost la Chişinău să „consulte" două clarvăzătoare, Dana şi Tamara, Velcev senior a mai apelat şi la ajutorul altor astfel de indivizi, care activează în România. „Toţi mi-au spus acelaşi lucru. Că trăieşte, că este viu şi nevătămat. Dacă toţi, din mai multe părţi, spun la fel, încep şi eu să cred, nu?", spunea Feodor. De la Olga, fosta lui soţie, nu a mai auzit veşti. Nu vorbeşte cu el pentru că „este prea ocupată". „Îl găsim sigur! Nu vă faceţi probleme. Este viu", spune Velcev, vesel. Dar unde i-a dispărut copilul? Are răspuns şi la această întrebare: „Ori este vândut, ori e dus pe undeva".

„Nu e bai, îi iubesc pe toţi"

L-am întrebat dacă este adevărat că are şase copii cu cinci neveste. A răspuns, amuzat: „Nu, nu este adevărat. Am şase copii, dar nu cu cinci neveste, ci cu cinci femei diferite. Unul este în Ucraina, patru la Chişinău şi Costea. Să ştiţi că şi fraţii lui sunt îngrijoraţi. Vadim îl cunoaşte, dintre toţi". Velcev a explicat că Vadim este unul dintre cei patru copii din Chişinău şi că are 18 ani. Cel mai mare dintre cele patru progenituri are 28 de ani. „Doar v-am spus că sunt bătrân. Dar nu e bai, îi iubesc pe toţi", glumeşte Feodor Velcev. Bărbatul redevine serios. L-am întrebat dacă are duşmani sau dacă-şi imaginează cine l-ar fi putut lua pe Costea de lângă familie. A răspuns imediat, fără să stea pe gânduri: „În toată viaţa mea nu am făcut duşmani care să facă aşa ceva. Am duşmani, ca toată lumea, însă nu dintr-aceia care să fie în stare să facă aşa ceva".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 08 Aug, 2009 08:59 Cred ca exista varianta "reglari de conturi in familie".Si eu am fost amenintata ca-mi va fi luata fiica de 25 de ani, de catre un barbat de pe net (sub forma casatoriei) ,care consider ca lucreaza pentru "mafia "condusa de fostul primar liberal al orasului Harsova (ruda prin alianta cu familia sotului). Din aceeasi cauza,a "mafiei",mi-a mai disparut aceeasi fiica in anul 2004,cand a trebuit sa bat cu pumnul in masa Politiei orasului Harsova din jud. Constanta pentru a fi gasita .Iar a doua disparitie a fiicei mele ,a fost chiar CIUDATA in anul 2006 ,la doua saptamani dupa ce am plecat sa muncesc in Italia,aceasta fiind gasita intr-o inchisoare din Portugalia ,pe baza invinuirii de trafic de droguri si pentru care a facut doi ani jumate de carcera in tara respectiva.Si toate astea pentru a ma "pedepsii" pe mine, ca in urma cu 12 ani am fost trecuta pe un act de vanzare-cumparare ,cu clauza de abitatie cat timp traiesc batranii si cu un martor la intomirea actului respectiv ,facut intre mine,sot si parintii acestuia,cat timp au fost in viata.Fiica mea fiind mostenitoarea acestui imobil vechi din str.Fundatura Ratiu nr. 3 din orasul Harsova ,jud. Constanta,trebuia eliminata ,astfel imobilul respectiv ramanea in stapanirea celor doi frati ai fostului meu sot,care inca mai traieste ,dar nu se stie pentru cat timp (in aceasta familie se practica asasinarea ascunsa,fara martori ,fara probe incriminatorii :otraviri silentioase,accidente de masini,despartirea familiei si hartuirea membrilor ei separat pana cedeaza psihic si se sinucid).