Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 28 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de pachete, împărțite de Asociaţia „Suflete deschise” către nevoiașii constănțeni, cu prilejul Adormirii Maicii Domnului

ro

15 Aug, 2020 00:00 2764 Marime text
  • 100 de vârstnici care viețuiesc în Căminul de Bătrâni de la Poarta Albă au primit pachete
  • Asociaţia „Suflete deschise”, împreună cu Arimex Comexim 2000 SRL și cu Delaco Distribution SRL, au dăruit pachete Asociației surdo-muților din Constanța, mai multor familii nevoiașe și oamenilor străzii
Asociaţia „Suflete deschise”, împreună cu Arimex Comexim 2000 SRL și cu Delaco Distribution SRL, au dăruit pachete cu alimente tuturor celor 100 de vârstnici care viețuiesc în Căminul de Bătrâni de la Poarta Albă. Alte pachete au fost împărțite membrilor Asociației surdo-muților din Constanța, mai multor familii nevoiașe și oamenilor străzii.
Asociaţia „Suflete deschise” împreună cu SC Arimex Comexim 2000 SRL, invită toţi creştinii la înmulţirea binelui prin campania „FII BUN! OMENIREA SUFERA! AJUTĂ! FII MIRACOLUL!”.
Reprezentanții societății și ai asociației au transmis un apel pentru ajutorarea celor aflați în suferință și neputință în acest context pandemic fără precedent.
Mai jos puteți citi un mesaj emoționant care, poate, ne va face să apreciem mai mult ceea ce avem și să oferim, din puținul nostru, și celor aflați în suferință:
„Bunătatea este un miracol! Dragostea este un miracol! Dumnezeu este miracol și Dumnezeu este iertare!
De aceea, nu trece nepăsător pe lângă oamenii aflați în dificultate, nu îi ocoli şi să nu-ţi fie ruşine să-i ajuţi. Dacă şi pentru un pahar de apă rece pe care îl dai, Dumnezeu te va răsplăți (Mat. 10, 42), gândeşte-te ce răsplată vei primi dacă vei fi generos cu săracii.

De aceea, să facem fapte bune, care şi pe noi ne mântuiesc, şi celorlalţi le sunt de folos. Iar una din cele mai importante fapte bune este milostenia, care ajută, întăreşte şi dă viaţă rugăciunii, postului şi oricărei altei virtuţi. La ce îţi foloseşte postul dacă eşți un om fără milă? La ce-ţi foloseşte rugăciunea, dacă nu iubeşți? La ce îţi foloseşte să ai trupul curat, dacă inima ta este de piatră? De aceea, nevoinţele noastre sunt primite de Dumnezeu atunci când sunt însoţite de milostenie.

Deci, să fim aproape cu rugăciunile noastre de persoanele care suferă din cauza actualei epidemii de Coronavirus și de toți cei care se îngrijesc de ele.
Să ne rugăm împreună pentru a-i încuraja pe credincioși să trăiască aceste momente grele cu tăria credinței, certitudinea speranței și ardoarea carității.
Să dăm dovadă de calm, de solidaritate şi responsabilitate. Să nu lăsăm că acest virus să ne clatine credință, să ne dezbine și să nu ne pierdem nicio clipă speranța în ajutorul lui Dumnezeu. Să Îl rugăm neancetat să ne binecuvânteze și să ne ocrotească, pentru că numai El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa sunt darurile Sale.
Iar Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi pururea ea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi. Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele sau de păcate amare, atunci Ii cerem să se roage Fiului ei pentru noi.

Maica Domnului este lumina sufletului nostru, este nădejdea, acoperământul, mângâierea şi bucuria noastră.
Icoana Maicii Domnului este fereastra noastră spre Cer. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu Icoana ei, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care face să îţi tresară inima, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria ,,lacrimilor“,


Cu drag invităm pe toţi cinstitorii Maicii Domnului să vină la Icoana sufletească, să ne descoperim capetele şi să ne plecăm genunchii în rugăciune şi împreună, din toată inima, cu adâncă evlavie să rostim: Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase-mănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Preasfânta, Preacurata, Preabinecuvântata, mărita stăpâna noastră, Născătoarea de Dumnezeu şi Pururea Fecioară Maria, miluieşte-ne pe noi!".
Să ne rugăm pentru sanatatea si pacea lumii, pentru înmulțirea dragostei, pentru luminarea minții și pentru sporirea noastră, a tuturor, în nădejde, în credință și în toate faptele bineplăcute Lui și Maicii Preacurate.

Să stăruim în rugăciune sfântă pentru înmulțirea dragostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și din suflet și pentru ca bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume harul și darurile Sale cele bogate.
Să nu uităm de cei pe care Mântuitorul Iisus Hristos îi numește „prea mici ai Săi” (cf. Matei 25, 40), adică de cei aflați în strâmtorări și neputințe, de cei aflați în boală, suferință, întristare și singurătate, de cei aflați în spitale și la casele lor, pe care nu are cine să îi pomenească și să îi cerceteze.

Transmitem ganduri de bine tuturor celor care poarta numele de Maria, Marian si alte derivate ale acestora. Multa sanatate, bucurii si impliniri sa se rasfranga asupra dumneavoastra, iar Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! (II Corinteni 13, 13)”, a spus Drăghici Vergil - administratorul Arimex Comexim 2000.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii