Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sport extrem pe plaja Modern Cea mai lungă tiroliană din România şi de pe ţărmul Mării Negre devine realitate

ro

01 Aug, 2014 00:00 5337 Marime text
Cel târziu la sfârşitul lunii august, constănţenii şi turiştii vor putea testa un sport extrem de coborâre pe plajă. Cei curajoşi vor fi prinşi într-un ham de cablul de oţel şi vor ajunge pe plaja Modern în câteva clipe. Dar pentru această experienţă plină de adrenalină, vor avea nevoie de un pic de curaj.

Pe data de 28 iulie, Primăria Constanţa a eliberat autorizaţia de construire nr. 1167, al cărei beneficiar este SC Extreme Action Stunts SRL, care urmează să amenajeze o instalaţie tiroliană în zona Restaurantului Zorile - Plaja Modern Constanţa. Potrivit asociatului societăţii Extreme Action Stunts SRL, Răzvan Gheorghiu, tiroliana va avea 350 de metri şi va fi montată de la Restaurantul Zorile spre digul de protecţie dintre cele două golfuri de pe plaja Modern, către movila cunoscută sub numele de Pălăria lui Neagoe. „Este o instalaţie de coborâre prin forţa gravitaţiei. De cablul de oţel vor fi prinse mai multe hamuri de alpinism care vor permite coborârea“, a declarat Răzvan Gheorghiu. Iniţial, lucrările de montare a tirolienei erau programate pentru data de 1 mai, dar iată că acestea vor începe la începutul lunii august. „Am depus notificări la Primăria Constanţa şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii privind începerea lucrărilor. Cred că pe data de 20 august, instalaţia va fi funcţională“, a mai spus Răzvan Gheorghiu.

Cum va fi utilizată şi când

„Această tiroliană va fi cea mai lungă din România şi de pe ţărmul Mării Negre şi va avea cea mai mare viteză de coborâre pe cablu (aproximativ 10 - 20 metri/secundă, aproximativ 40 - 70 km/oră). Valorile sunt aproximative, deoarece depind strict de greutatea participantului. Distanţa cea mai înaltă la care participantul este suspendat deasupra solului este de 12 metri. Avantajele realizării acestui proiect sunt foarte mari, deoarece se va ridica potenţialul turistic al zonei prin oferirea de noi posibilităţi de distracţie atât constănţenilor, cât şi turiştilor care vin în număr mare pe această plaja, se vor crea  noi locuri de muncă pentru constănţeni, se va folosi o zonă care, în prezent, nu este exploatată, fiind un teren viran, impactul asupra mediului va fi minim, toate structurile de susţinere a cablului fiind demontabile, ca şi platformele de plecare-sosire“, a precizat Răzvan Gheorghiu, care este instructor de alpinism şi escaladă.

Cine este investitorul?

SC Extreme Action Stunts SRL a fost înfiinţată în anul 2013 cu sediul social în comuna Valu lui Traian. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociatul unic al societăţii este Răzvan Gheorghiu, născut în anul 1979, în Ploieşti, Prahova. Administratorul societăţii este Anca Gheorghiu, născută în 1984, în Constanţa. Domeniu principal de activitate constă în „alte activităţi recreative şi distractive“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii