Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spatii insalubre pentru cabinetele medicale

ro

05 Jun, 2003 00:00 700 Marime text
Directia Apelor Dobrogea - Litoral a propus doua puncte de amplasare a cabinetelor Directiei Judetene de Sanatate Publica in statiunea Mamaia si alte doua in statiunile Eforie si Costinesti. "In statiunea Mamaia au fost propuse doua puncte: unul in zona Briza, langa hotelul "Orfeu", si celalalt in vecinatatea fostei policlinici din aceasta statiune. La hotelul "Orfeu" vom avea permanent o masina de ambulanta", a declarat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru. Aceasta a mai precizat faptul ca spatiile nu corespund din punct de vedere igienico-sanitar.

Sperante in gasirea spatiilor adecvate

"Speram sa gasim un punct de amplasare corespunzator la "Steaua de Mare" si altul in zona hotelului "Belona", ambele din statiunea Eforie", a afirmat Camelia Ciobotaru. Acest lucru va fi, insa, foarte dificil de realizat dat fiind faptul ca spatiile nu sunt disponibile si, chiar daca ar fi, nu corespund nici ele din punct de vedere igienico-sanitar.

Personal insuficient

Ca in fiecare an, greul evenimentelor neplacute de pe litoral va fi suportat, in perioada estivala, de catre Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta. Nu se va pune prea mare baza in medicii din scoli si licee, deoarece se aproprie examenele de capacitate si bacalaureat, acestia fiind foarte aglomerati. In plus, la toate aceste probleme se adauga si lipsa spatiilor de cazare pentru personalul medical din tara care se va oferi sa lucreze voluntar pe litoral. "Este posibil sa colaboram cu un grup de voluntari din tara, insa nu avem spatii de cazare pentru acestia", a explicat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica. Cat despre partea de sud a litoralului, exista toate sansele ca asistenta medicala in aceasta zona sa fie asigurata de Policlinica Delta, in timp ce la 2 Mai va exista in permanenta o ambulanta. Personalul Directiei Judetene de Sanatate Publica nu va face fata numarului mare de turisti care vor sosi pe litoral. "Personalul nostru este suficient strict pentru numarul locuitorilor judetului Constanta, asa ca nu va face fata numarului mare de turisti. Vom lucra totusi cu oamenii pe care ii avem, in doua ture", a mai precizat Camelia Ciobotaru.

Raportari de urgenta

Incepand cu data de 2 iunie, Directia Judeteana de Sanatate Publica raporteaza Prefecturii Constanta activitatea de urgenta. "Pana in acest moment au fost doar cateva solicitari pe litoral", a declarat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta, doctor Camelia Ciobotaru. Aceasta a mai sustinut faptul ca spera ca institutia pe care o conduce sa se bucure de o mai mare sustinere din partea primariilor si a consiliilor locale din judet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii