Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul l-a convins să rămână Profesorul Ion Bordeianu rămâne rector al Universităţii Ovidius

ro

12 Mar, 2014 00:00 2414 Marime text
Profesorii care fac parte din Senatul Universităţii Ovidius s-au întrunit ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a desemna un nou ordonator interimar de credite.
 
Asta în condiţiile în care, pe data de 7 martie, prof. dr. Ion Bordeianu şi-a dat demisia din fruntea instituţiei de învăţământ. În acest context, la cârma universităţii Ovidius au rămas prorectorul pe partea de Relaţii Internaţionale şi Studenţi Străini, prof. univ. dr. ÎPS Teodosie Petrescu, şi prorectorul pe partea de Strategie, dezvoltare instituţională şi managementul calităţii, conf. univ. dr. Florin Anghel. Potrivit Legii Educaţiei, în cazul vacantării funcţiei de rector, unul dintre cei doi prorectori - Florin Anghel şi ÎPS Teodosie, urma să fie ales să ocupe cea mai înaltă funcţie din universitate.
 
Doar că, ieri, Senatul a decis ca Ion Bordeianu să rămână în preaviz încă 45 de zile lucrătoare. Asta înseamnă că Ion Bordeianu va rămâne rector interimar până pe 12 mai, când vor fi alegeri interne, de desemnare a ordonatorului de credite.
 
Ţinem să precizăm că tot ieri, înainte de şedinţa de ieri, surse din cadrul celei mai mari instituţii de învăţământ superior de stat, au dezvăluit că profesorul Nicolae Ceamitru ar fi convocat o întâlnire cu toţi decanii Universităţii Ovidius Constanţa, întâlnire la care urma să fie prezentă şi Doina Catrinoiu, profesor la Facultatea de Medicină şi aspirant la funcţia de rector al universităţii. Nicolae Ceamitru a refuzat să comenteze această ştire, dar şi faptul că ar fi putut fi numit rector interimar al universităţii, până la alegerile interne din mai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii