Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şantier pe strada Albinelor Termica Distribuţie Năvodari amenajează două parcări

ro

22 Jul, 2014 00:00 2210 Marime text
SC Termica Distribuţie SRL Năvodari a demarat lucrările la două parcări. Acestea vor aduce un plus de 80 de locuri pentru maşinile localnicilor. Societatea condusă de Alexandru Manu continuă cu succes lucrările la infrastructura oraşului Năvodari, pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor, dar şi ale turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa în această staţiune.

Recent, au fost demarate lucrările de amenajare a două parcări: una în zona blocului RA1 şi alta în zona blocului R1-R2 de pe strada Albinelor. „Sperăm să finalizăm lucrările până la sfârşitul lunii. În total, cele două parcări vor avea 80 de locuri. Astfel, posesorii de automobile vor scăpa de grija identificării unui loc de parcare“, a declarat directorul societăţii Termica Distribuţie Năvodari, Alexandru Manu. Terenul pe care se amenajează parcarea din zona blocului RA1 de pe strada Albinelor are o suprafaţă de 1.521,50 mp, care va fi divizată astfel: suprafaţă carosabilă - 1.478,50 mp şi suprafaţă pietonală - 43 mp. Spaţiul pe care va fi amenajată parcarea din zona blocului R1-R2 are o suprafaţă de 1.290 mp. Terenul va fi divizat după cum urmează: suprafaţă carosabilă - 1.036,5 mp, suprafaţă spaţii verzi propuse - 171,9 mp şi suprafaţa pietonală - 81,6 mp.

Angajaţii Termica Distribuţie vor monta pavele în zona pietonală, astfel încât să se obţină un aspect unitar al întregii zone. De asemenea, vor fi amenajate pantele de scurgere a apelor meteorice, pentru a evita acumularea lor în cantităţi mari pe platforma nou executată, acestea urmând a fi preluate de sistemul de canalizare existent în zonă. Prin lucrările de săpături şi taluzări, se vor modela trotuare, platforme pietonale, spaţii verzi şi rutiere. Zonele pietonale vor fi dispuse pe un strat de piatră spartă şi nisip, cu un material de beton simplu la suprafaţă, destinat ariilor pietonale, şi/sau pavele prefabricate. În plan vertical, platformele propuse vor urmări, pe cât posibil, înclinarea terenului natural, urmând ca traseele propuse să fie corelate cu amenajările proiectate ale străzilor pe care le deservesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii