Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Laura Alexandra Antonaru va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie

ro

18 May, 2012 00:00 3385 Marime text
elev.jpgLaura Alexandra Antonaru va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, care se va desfăşura între 8 şi 15 iulie la Singapore.

elev-LiceulOvidius.jpgTânăra este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Ovidius şi a fost selectată în lotul naţional al României, care va participa la Olimpiada Internaţională de Biologie. „La faza naţională m-am clasat pe locul II. În lotul extins am fost selectaţi 22 de elevi, iar după două săptămâni de pregătire şi examene la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, am rămas patru elevi care vom forma lotul restrâns", ne-a povestit Laura. Printre concursurile câştigate de adolescentă se numără şi premiul Procopiu la concursul naţional de fizică aplicată „Ştefan Procopiu". „Am concurat la secţiunile «Tehnici de laborator» şi «Lucrări ştiinţifice». La cea de a doua secţiune am adjudecat marele premiu", ne-a mai spus Laura. Cel de al doilea concurs important câştigat de Laura este Concursul Naţional de Matematică Aplicată Adolf Haimovici, unde a obţinut o menţiune. Laura participă încă din clasa a VII-a la toate olimpiadele de Biologie şi sub îndrumarea prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasele a IX-a şi a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun de 179 de puncte din 200 la faza Naţională a Olimpiadei de Biologie, în clasa a XI-a. Datorită rezultatelor obţinute, eleva va susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, care se va desfăşura la Bacău. Despre viitorul său, tânăra olimpică ne spune că doreşte să urmeze o facultate în Anglia, în domeniul Ştiinţelor Naturii - Cercetare Ştiinţifică. A doua opţiune este Facultatea de Medicină din cadrul unei universităţi din România. În timpul liber, Laura este o adolescentă obişnuită, căreia îi place să citească, să picteze, să scrie şi să facă sport.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iliemihaela 01 Jun, 2012 11:45 Bv Laura!Mult succes in continuare.Fosta ta colega,Mihaela
  • Felicitari 18 May, 2012 10:27 Felicitari! Pacat ca Romania nu are grija ca acesti copii speciali sa ramana in tara si sa le ofere tot ce au nevoie pentru a progresa.