Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Gabriel Ionuţ Tunescu, preşedintele Consiliului Elevilor de la „Constantin Brătescu", a jucat în şapte filme

ro

06 Mar, 2012 00:00 6050 Marime text
elev.jpgGabriel Ionuţ Tunescu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu" şi este de doi ani preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor şi membru senior în Consiliul Naţional al Elevilor. Mai mult, anul trecut, Gabriel Ionuţ Tunescu a ocupat şi funcţia de director al Departamentului Educaţie, Cultură şi Programe Şcolare în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor.

În calitate de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor, a fost iniţiatorul mai multor proiecte, care au fost implementate atât la nivelul colegiului, cât şi la nivel judeţean. Spre exemplu, anul trecut, elevii au vizitat adăpostul „Animale fără stăpân, dar cu prieteni" al Fundaţiei Noroc, au ecologizat parcul arheologic în cadrul proiectului „Oameni sănătoşi într-un mediu sănătos" şi au vizitat Centrul de Autism din Constanţa în cadrul proiectului „Bucuria Crăciunului". Printre proiectele la desfăşurarea cărora a contribuit în mare măsură se află şi „Moş Crăciun şi prietenii săi", „Turta dulce un zâmbet aduce", „Panică la etnobotanice". „În cadrul proiectului «Turta dulce un zâmbet aduce» ne-am adunat 20 de elevi din mai multe unităţi şcolare la Liceul Internaţional de Informatică, unde am pregătit prăjituri, pe care ulterior le-am vândut. Suma strânsă - 2.600 de lei a fost donată copiilor din familiile sărace", ne-a povestit Gabriel Ionuţ Tunescu. Mai mult, elevul a depus la Consiliul Judeţean al Elevilor un proiect care urmează să fie implementat în cadrul săptămânii „Şcoala altfel". „Am propus ca elevii colegiului să desfăşoare proiectul «Să cunoaştem resursele naturale ale Constanţei», în cadrul căruia vom ecologiza parcurile şi plajele municipiului", ne-a mai spus tânărul. Cât priveşte pasiunile sale, Gabriel Ionuţ este un împătimit al muzicii, teatrului şi filmului. Adolescentul a absolvit în 2006 Şcoala Populară de Arte, secţia pian, iar în anul 2009, secţia chitară, precum şi secţia canto. În 2007, la Festivalul „Delfinul de mare" a impresionat juriul cu calităţile sale vocale şi a câştigat premiul I. În acelaşi an a obţinut premiul II la Festivalul „Primul ghiocel", care a avut loc la Tulcea. În următorul an, şi-a adjudecat premiul II la festivalul „Steaua Dunării", de la Cernavodă. Pe lângă muzică, Gabriel Ionuţ a jucat în şapte filme în regia lui Dumitru Cucu. Cel mai recent film în care a apărut se numeşte „Tac şi fac", în care au evoluat şi Gabriel Dorobanţu şi Ileana Şipoteanu. Nu în ultimul rând, Gabriel Ionuţ a apărut şi pe scena Teatrului de Stat din Constanţa, în anul 2006, când a jucat în piesa „Inimi cicatrizate", în regia lui Radu Afrim. „Această piesă a fost declarată «Cea mai bună piesă din România», iar la festivalul «Pledez pentru tineri» de la Piatra Neamţ piesa a obţinut premiul I", ne-a mai destăinuit adolescentul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionela 10 Sep, 2013 18:55 da anunturi pe internet ca face diferite servicii cere avans si apoi dispare, daca ai curajul sa faci reclamatii te ameninta cu interlopii ca vin si te distrug.