Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Trei mircişti, în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

ro

19 Jul, 2012 01:00 2665 Marime text
elevi_mircisti_-_Liceul_Mircea_01.jpgJudeţul Constanţa a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Ştiinţe pentru Juniori (ONSJ). La această competiţie au participat 118 elevi din 38 de judeţe ale ţării, 38 de profesori însoţitori şi 31 de membri ai Comisiei Centrale a Olimpiadei.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa şi s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". Concurenţii au susţinut două probe (practică şi teoretică), care înglobează cunoştinţe dobândite la trei discipline: biologie, chimie şi fizică. Lotul Constanţei este reprezentat de 10 elevi: cinci provin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", doi de la Liceul Teoretic „Ovidius" şi câte unul de la şcolile Castelu, Valu lui Traian şi „Ferdinand" din municipiul Constanţa. Şi de această dată, elevii de la Colegiul „Mircea cel Bătrân" au urcat pe podium. Trei mircişti au fost aleşi în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, care va avea loc în luna decembrie în Iran: Diana Catană, George Costin Dobrin şi Miruna Răduţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii