Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 23 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mircistul Ioan Ignat va reprezenta România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

ro

16 Mar, 2013 00:00 1621 Marime text
În perioada 17-24 martie, în Luxemburg de va desfăşura Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Cel care va reprezenta România la disciplina fizică, făcând parte din unul dintre cele două echipaje ale ţării noastre, este Ioan Ignat, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.

În cadrul competiţiei, participanţii vor susţine două probe practice la Universitatea din Luxemburg. Ei vor avea parte şi de un program cultural şi social oferit de ţara gazdă. Accederea în lotul României pentru această olimpiadă s-a realizat prin două probe de baraj, în urma cărora au fost aleşi câte doi elevi pentru fiecare dintre disciplinele de concurs - fizică, chimie şi biologie. Profesoara de fizică Claudia Dobrin, cea care coordonează pregătirea lui Ioan, a declarat că acesta este „foarte bine pregătit” şi se aşteaptă la un rezultat foarte bun din partea lui, mai ales că în urmă cu doar două săptămâni, Ioan Ignat a obţinut medalia de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiţie organizată la Bucureşti.

Un palmares bogat de premii şi distincţii

În anul şcolar 2011-2012, Ioan Ignat a fost desemnat „elevul anului” la Constanţa, fiind premiat de UPC România cu un laptop de ultimă generaţie. Ioan nu este la prima sa competiţie importantă. Tânărul are un palmares bogat de premii şi distincţii, obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. În luna octombrie 2011 s-a calificat în lotul naţional al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. În luna decembrie 2011 a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (la disciplinele fizică, chimie şi biologie). În luna martie 2012, Ioan a participat la Concursul Naţional de Fizică „Evrica", iar în lunile februarie - martie 2012 s-a calificat la olimpiadele naţionale de fizică, chimie şi matematică. În luna aprilie 2012, Ioan a adjudecat menţiunea şi medalie de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. În aceeaşi luna, tânărul s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. În luna mai 2012, s-a calificat şi în lotul naţional al României (la disciplina fizică) pentru Olimpiada Internaţională Pluridisiplinară Tuymaada, care a avut loc în luna iulie 2012, în Federaţia Rusă. De altfel, în Rusia, elevul Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Ignat Ioan, a obţinut premiul cel mare - medalia de aur şi locul I. De altfel, cei care l-au îndrumat şi l-au ghidat pe tărâmul cunoaşterii pe Ioan sunt: Monica Dumitru (profesor de chimie), Liliana Timofte (profesor de biologie), Gabriela Constantinescu (profesor de matematică), Ioan Florin Dobrin (profesor de fizică).

Ti-a placut articolul?

Comentarii