Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Fraţii Mangoianu, pasionaţi de muzică şi de dansurile greceşti

ro

13 Jun, 2012 01:53 2570 Marime text
elev.jpgCristian şi Marina Mangoianu sunt elevi la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria". Cristian este în clasa a VII-a, iar Marina în clasa a II-a. Ambii studiază pianul şi sunt pasionaţi de muzică şi de dansuri greceşti. Pe lângă pian, băiatul mai studiază acordeonul, chitara şi percuţie.

elev1.jpgCristian urmează cursurile de teatru la Palatul Copiilor, dar şi cursurile de dansuri greceşti la Comunitatea Elenă Elpis. Cea de a treia pasiune a băiatului este muzica uşoară. În acest sens, Cristian frecventează cursurile de muzică uşoară la Cercul Militar Constanţa, unde o are ca mentor pe soprana Elena Georgian. Printre premiile obţinute de Cristian la concursurile la care a participat amintim de premiul III la „Micul Mozart", patru premii I la Festivalul „Steluţele mării" şi menţiune la Festivalul „Farmecul muzicii". La festivalul elen, care a fost găzduit de municipiul Galaţi, tânărul muzician a câştigat trofeul festivalului, împreună cu ansamblul Comunităţii Elene Elpis.

elev2.jpgPe lista concursurile la care a participat se mai numără şi Festivalul Balcanic de Muzică Uşoară pentru Copiii şi Tineret „Delfinul Mării Negre". Cristian a mai participat la numeroase emisiuni televizate, împreună cu Fuego şi cu ansamblul de dansatori Elpis Junior. Printre pasiunile sale se numără şi sportul, mai exact karate. Sora sa, Marina Mangoianu, a „împrumutat" pasiunile fratelui mai mare. De-a lungul anilor, Marina şi-a adjudecat trei locuri I la Festivalul „Steluţele mării". La fel ca şi fratele mai mare, Marina urmează cursuri de dans modern şi de teatru la Palatul Copiilor, cursuri de dans grecesc la Comunitatea Elenă Epis şi cursuri de muzică uşoară la Cercul Militar Constanţa, unde o are ca şi coordonator pe soprana Georgian. Cristian şi Marina Mangoianu au urcat împreună pe scena constănţeană, fiind apreciaţi de spectatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii