Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ei sunt elevii olimpici ai Constanţei

ro

28 Sep, 2013 00:00 1957 Marime text
De la începutul anului şi până acum, 161 de elevi români au adus României medalii şi premii la olimpiadele internaţionale, 29 dintre ei intrând pe lista olimpicilor de aur ai ţării. Lista se va mări după finalizarea competiţiilor din perioada octombrie-decembrie 2013, potrivit Ministerului Educaţiei.
 
Ministerul Educaţiei a publicat marţi lista olimpicilor internaţionali după competiţiile care au avut loc în acest an, până în luna septembrie. În total, pe listă apar 161 de elevi care au luat fie medalii (aur, argint, bronz), fie premii la olimpiadele internaţionale organizate pe mai multe specializări, cei mai mulţi din Bucureşti. În ceea ce priveşte medaliile de aur obţinute de România, cu ele se mândresc 29 de elevi, unii dintre ei şi cu trei astfel de distincţii obţinute anul acesta. Cei mai mulţi învaţă în Capitală, majoritatea covârşitoare la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, dar pe listă se regăsesc elevi şi din alte zece judeţe ale ţării: Argeş, Bistriţa Năsăud, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Maramureş, Timiş şi Vâlcea.

Din judeţul Constanţa elevii olimpici sunt:
 
Amet Ghiulendan (clasa a VII la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi din Medgidia) - menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Asan Selin (clasa a VII la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi din Medgidia) – menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Coşoreanu Vlad (clasa XI la Liceul Teoretic Ovidius) – medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie, Harman Bahtite Yldi (clasa XII la Colegiul Kemal Ataturk din Medgidia) – medalie bronz la Olimpiada Internaţională de limbă Turcă, Ignat Ioan (clasa X) la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân – două medalii de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene şi la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada-fizică, Teşeleanu Cladiu (clasa a IX la Liceul Teoretic Ovidius) – medalie argint la Olimpiada Balcanică de matematică pentru Juniori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii