Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Antonia Rodica Taşu a câştigat marele premiu al Festivalului „Prietenii Muzicii" (galerie foto)

ro

20 Jun, 2012 02:07 3024 Marime text
eleva1_1.jpgAre doar şase ani, dar deja a impresionat juriul concursurilor la care a participat cu talentul său. Antonia Rodica Taşu a absolvit Grădiniţa „Steluţele mării" şi de la toamnă va deveni elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria".

Încă la vârsta de 3 ani şi şase luni, de ziua numelui (Sf. Antonie cel Mare), Antonia şi-a ales drept cadou un pian de jucărie. Ceea ce părea doar o joacă sau simplă curiozitate s-a transformat în pasiune. În doar trei luni, micuţa Antonia a învăţat să cânte şapte melodii, doar uitându-se la tatăl său. La patru ani, Antonia a început să studieze pianul, sub îndrumarea profesorului Adela Stoica. În mai 2010, micuţa pianistă a participat la primul său concurs de pian - „Micul interpret", care a fost găzduit de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria". Interpretarea sa a impresionat juriul concursului, care i-a acordat locul II la secţiunea preşcolari, categoria de vârstă 4 - 7 ani. Şi în acest an, micuţa pianistă a participat la concursul de pian „Micul interpret", organizat de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria". De această dată, Antonia Rodica Taşu şi-a adjudecat locul I. În luna iunie, Antonia a participat şi la Festivalul „Prietenii Muzicii" / Pro Piano - România, aflat la cea de-a X-a ediţie, care a avut loc la Bucureşti. Antonia a avut o interpretare de excepţie şi a câştigat Marele premiu al categoriei B1 şi Diploma de excelenţă la aceeaşi categorie (copii născuţi în 2006). „Toate aceste premii, precum şi progresul şi evoluţia ei sunt şi meritul doamnei profesoare Adela Stoica, un profesor excelent, un bun pedagog şi un fin psiholog, care i-a insuflat şi mai mult dragostea pentru cultura muzicală şi pentru pian. Pentru ea, dar mai ales pentru Antonia, a fost un cadou extraordinar, deoarece acest premiu a fost câştigat în ziua în care a împlinit şase ani", ne-a povestit Cristina Taşu, mama micuţei pianiste.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii