Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA efectuează lucrări de reabilitare a rețelei de apă din Năvodari Mai multe localităţi din jurul Constanţei rămân fără apă timp de 24 de ore (galerie foto)

ro

11 Jun, 2014 00:00 1634 Marime text
SC RAJA SA realizează lucrări de executate ce fac parte din Programul Operațional Sectorial de Mediu, contractul de lucrări „Reabilitare rețele Năvodari”, în valoare de 7,12 milioane de lei, din care RAJA asigură o cofinațare de 2,04 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, magistrala ce pleacă de la stația de pompare Palas către zona Năvodari a fost înlocuită în zona bulevardului Aurel Vlaicu, pe acest tronson conducta având o vechime de peste 55 de ani.
Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă nou montată la sistemul centralizat de distribuție, SC RAJA SA  este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi, în intervalul 00.00 - 24.00. Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, RAJA Constanța a realizat, din fonduri proprii, un by-pass, o conductă de 600 de milimetri, ce va alimenta orașul Năvodari, mai puțin partea de est, mâine, când apa va fi oprită. Pentru zonele în care alimentarea cu apă va fi oprită, RAJA SA asigură cisterne cu apă potabilă pentru consum.
„Este un disconfort creat acum, care vine să aducă un confort foarte bun orașului Năvodari și localităților din nordul județului pe viitor. Cu ajutorul celor de la RAJA, prin conducta de bypass, vom avea, în cea mai mare parte a orașului, alimentare cu apă potabilă”, a declarat primarul orașului Năvodari, Matei Nicolae, prezent la locul de execuție a lucrărilor. „În perioada 2014 - 2020, orașul Năvodari a mandatat RAJA Constanța și, astfel, o să avem investiții de 24-25 de milioane de euro în rețele de alimentare cu apă și canalizare la Năvodari”, a mai adăugat acesta.
Vor fi afectați de lipsa apei potabile: consumatorii din partea de vest a localității Lumina, de pe străzile Tulcei, 22 Decembrie, Câmpului, Brotăcei, Sirenei, Sabinelor, Pelican, Lebedei, Crizantemei, Crinului, Brândușelor, George Enescu, Morii; partea de est a localității Năvodari, străzile Liniștei, Eternității, Apusului, Macului, Lanului, Recoltei și Prelungirea Recoltei; localitatea Corbu și unitățile militare din zonă; Cartierul Tineretului din localitatea Ovidiu; agenții economici din zona Variantei Ovidiu și abonații de pe bulevardul Aurel Vlaicu - zona Real.
În zonele Peninsulă și Industrială Năvodari, în partea de est a localității Lumina, în restul orașului Năvodari și în zona Industrială Midia, furnizarea apei potabile se va realiza cu presiuni scăzute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii