Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Alege Şcoala!”, la final Arhiepiscopia Tomisului şi-a şcolit preoţii şi profesorii de religie

ro

02 Jul, 2013 00:00 1489 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului şi Fundaţia World Vision România vor organiza astăzi Sesiunea Festivă de închidere a proiectului „Alege Şcoala!”, un eveniment organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
 Cu acest prilej vor fi prezentate rezultatele macro, precum şi la nivel de judeţ ale realizărilor din cadrul proiectului „Alege Şcoala!”
Pe parcursul celor patru ani de proiect, la nivel naţional, 29.207 copii - elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, delincvenţi juvenili, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care nu au absolvit învăţământul obligatoriu şi preşcolari - au participat la activităţile proiectului „Alege Şcoala!”. Totodată, dezvoltarea programului de prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a şcolii a fost susţinut de 3206 persoane: preoţi şi profesori de religie.

La nivelul Arhiepiscopiei Tomisului au fost înscrişi 80 de preoţi şi profesori de religie, alături de 730 de copii din mediul rural şi urban. Au fost realizate 6 sesiuni de formare pentru preoţii înscrişi în proiect, din cele 6 protoierii ale Arhiepiscopiei. Din cei 730 de copii, 240 au participat la taberele de creaţie, organizate la Buşteni – 2011 şi Durău – 2012. La prima etapă – parohială – a concursului din cadrul proiectului au participat şi au fost premiaţi toţi copiii, la etapa a doua – pe protopopiat – au fost premiaţi 54 de copii, iar la etapa eparhiala au fost premiaţi 9 copii.

Premiile pentru participanţi şi câştigători au fost oferite de către Fundaţia World Vision România. De asemenea, în toate parohiile înscrise în proiect, au fost realizate lecţii catehetice care au avut ca suport ghidurile Hristos Împărtăşit Copiilor. „Scopul declarat al acestui proiect a fost cel de a lupta împotriva abandonului şcolar sau, mai precis, de a preveni părăsirea timpurie a şcolii. Ne-am ocupat şi de un cadru mai larg, şi anume, valorizarea educaţiei şi de a oferi copiilor o perspectivă a educaţiei care se bazează pe cuvântul lui Dumnezeu şi pe Împărăţia lui Dumnezeu ca scop principal în viaţă” a declarat de Pr. Constantin Naclad, Inspector pentru Catehizare Parohială şi Manager de proiect pentru „Alege şcoala!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii