Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa respinge acuzaţiile EcoDobrogea protestează împotriva distrugerii spaţiului verde de pe bulevardul Mamaia

ro

10 Sep, 2014 00:00 2361 Marime text
„Au început lucrările de desfiinţare a scuarului verde median de pe bulevardul Mamaia“ susţin cei de la Asociaţia EcoDobrogea, care protestează împotriva acestor lucrări, desfăşurate de Primăria Constanţa. Astfel, pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit o scrisoare în care Asociaţia EcoDobrogea îşi expune nemulţumirea faţă de această iniţiativă a Primăriei Constanţa.
 
„O noua iniţiativă edilitară, marcă înregistrată în oraşul acesta nefericit de ani mulţi ani, a ieşit de curând din laboratoarele Primăriei. Este vorba despre desfiinţarea scuarului verde median de pe bulevardul Mamaia. Opera de neglijare, de abandonare a obiectivului a parcurs toate etapele necesare: neîngrijirea permanentă, creşterea buruienilor, deteriorarea şi abandonarea mobilierului stradal existent, amplasarea fără niciun discernământ a panourilor publicitare supradimensionate. Pentru ca, în cele din urmă, să se ivească soluţia salvatoare: desfiinţarea spaţiului verde“, semnalează preşedintele Asociaţiei EcoDobrogea, Vasile Bâtlan. Asociaţia consideră desfiinţarea spaţiului verde de pe mijlocul bulevardului Mamaia drept o nouă şi periculoasă agresiune la configuraţia urbană consacrată a Constanţei. „Crearea mai multor benzi de circulaţie nu reprezintă o soluţie pentru circulaţia rutieră în aglomeraţia oraşului. Ne permitem să afirmam aici necesitatea executării în marile intersecţii a subtraversărilor, singurele care fluidizează cu adevărat traficul rutier, reduc consumul de carburant, dar şi poluarea. În ceea ce priveşte amenajarea pistelor pentru biciclişti, este lesne de observat că acestea există deja pe bulevardul Mamaia. Trebuie doar să se interzică parcarea pe banda de lângă trotuar, ce va rămâne rezervată exclusiv bicicliştilor în sens unic. EcoDobrogea respinge ideea desfiinţării spaţiului verde de pe mijlocul bulevardului Mamaia. Imaginea bulevardului şi a întregului oraş ar avea mult de suferit. Oamenii s-au saturat de excesele aşa-zisei modernizări care transformă oraşele în aglomeraţii nemiloase din beton, localităţi fără suflet. Spaţiul median de pe bulevardul Mamaia trebuie păstrat, plantat şi amenajat. Nu în ultimul rând, avansam ideea amplasării, în viitor, pe acest spaţiu, a unor statui ale edililor postrevoluţionari merituoşi, care şi-au sacrificat interesele personale în folosul comunităţii“, a completat Vasile Bâtlan.

 George Coman - „Spaţiul verde nu va dispărea“

 Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, a ţinut să precizeze că „spaţiul verde din mijlocul bulevardului Mamaia nu va dispărea“. „Noi am început lucrările de reabilitare. Au fost scoase bordurile de beton din mijlocul spaţului, care erau distruse de maşinile implicate în accidente. Noi le-am reabilitat de mai multe ori, dar acum am decis să le scoatem. Mai mult, sub acest spaţiu verde trec reţelele de utilităţi ale RAJA, RADET. Nu dispare spaţiul verde. Îl reabilităm, punem gazon, plantăm flori, ca să arate cât mai frumos“, a explicat George Coman.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii