Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă se implică în educaţia şi şcolirea locuitorilor oraşului

ro

26 Aug, 2013 00:00 1942 Marime text
„Ai carte, ai parte!”, aceasta este deviza noului proiect pe care Primăria Cernavodă îl va derula în următoarea perioadă.

Situaţia care a alarmat Administraţia Publică Locală este creşterea numărului de copii care abandonează şcoala, dar şi numărul tot mai mare de analfabeţi. Majoritatea acestor cazuri sunt înregistrate în cadrul comunităţilor de romi şi al familiilor nevoiaşe, care spun că preferă să îşi excludă odraslele din sistemul şcolar din cauza problemelor financiare. Pentru a preveni acest fenomen, reprezentanţii Primăriei au iniţiat un proiect educaţional care va permite din nou accesul la studii persoanelor care au renunţat la şcoală. Administraţia Publică Locală a solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean Constanţa, care a permis suplimentarea unei clase de elevi, care să urmeze cursurile ciclului primar şi gimnazial. Programul „A doua şansă”, care va demara în luna septembrie, în parteneriat cu Şcoala Generală nr. 2, va oferi posibilitatea cernavodenilor să obţină o diplomă de opt clase. Înscrierile la cursuri se vor face gratuit, la secretariatul Şcolii nr. 2.

Orele vor fi susţinute la sediul organizaţiei „Casa fericirii”, iar materia anuală va fi condensată pe parcursul unui semestru. Astfel, elevii vor avea posibilitatea de absolvire a două clase în 12 luni. Un alt partener al acestui proiect este Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă, care va pune la dispoziţia elevilor cadre didactice specializate. Nu doar cei din clasele I –VIII vor beneficia de o a doua şansă, ci şi cernavodenii care doresc să înveţe o meserie. Cei care îşi doresc o diplomă de Bacalaureat, dar au abandonat studiile în timpul anilor de liceu, vor avea posibilitatea să urmeze cursurile unui liceu privat la Cernavodă. Tot la Cernavodă va fi deschis şi accesul la studii universitare. Tinerii care visează la o carieră însă nu şi-au permis financiar să urmeze cursurile unei facultăţi din ţară vor avea anul acesta şansa de a-şi îndeplini visul la Cernavodă. Primăria a obţinut parteneriatul unei universităţi din Constanţa, care va înfiinţa în această toamnă un sediu în cadrul Liceului Tehnologic din oraş. Studenţii vor beneficia de taxe mici şi diplome avizate de Ministerul Învăţământului. Înscrierile vor avea loc la Biroul de Relaţii Publice din cadrul Primăriei Cernavodă, de unde pot fi obţinute şi informaţii suplimentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii