Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:10 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10.000 de combinezoane, donate de o asociație pentru zeci de spitale din țară. Au ajuns și la două unități medicale din Constanța

ro

05 Oct, 2020 16:21 1724 Marime text
Asociația Merci Charity Boutique a primit înscrieri de la 37 de spitale din județele Argeș, Alba, Bacău, Botoșani, București, Covasna, Constanța, Cluj, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava, Sibiu pentru a trimite combinezoane de protecție produse în București de patru ateliere de croitorie într-un cluster creat în cadrul proiectului ”Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”.

24 din cele 37 de spitale înscrise tratează pacienți infectați cu COVID-19. Dintre acestea două sunt din județul Constanța.

În ciuda limitării numărului de combinezoane care poate fi solicitat de un spital la 350, echipa a primit cerere pentru peste 10.000 de combinezoane. În perioada iunie – septembrie, echipa asociației a format un cluster din care fac parte patru ateliere din București pentru a produce local combinezoane de protecție spre a fi oferite spitalelor înscrise, în limita finanțării curente și a început producția acestora.

Momentan, echipa va acorda prioritate solicitărilor primite de la cele 24 de spitale cu pacienți COVID-19, în limita numărului de combinezoane produse prin finanțarea curentă. Restul vor fi trecute pe o listă de rezervă pentru care asociația va derula acțiuni de strângere de fonduri.

Proiectul derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile se derulează în perioada 28 mai – 28 noiembrie 2020 pentru a veni în sprijinul a două categorii de angajați afectate de pandemia COVID-19: personalul din spitale și angajații din atelierele de croitorie.

Peste 20 de spitale vor primi combinezoane de protecție și 13 angajați din 4 ateliere de croitorie și-au păstrat locul de muncă. Atât materialul cât și accesoriile pentru producția combinezoanelor au fost 100% achiziționate din România, proiectul susținând astfel și economia românească.

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii