Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele sănătoase pot salva vieți! O nouă acțiune de donare de sânge la liceul din Eforie Sud

ro

17 Jan, 2015 00:00 2704 Marime text
La fiecare trei secunde cineva are nevoie de sânge și numai două procente din populație este dispusă să doneze. Donatorii de sânge pot salva vieți!
 

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, în parteneriat cu Primăria orașului Eforie și Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ organizează o nouă acțiune de donare de sânge. Prin urmare, persoanele sănătoase care doresc să dea o mână de ajutor pacienților care au nevoie de transfuzii, sunt așteptate astăzi, în intervalul orar 8.30-13.30 la Liceul Carmen Sylva din Eforie Sud.
 
Pot dona sânge persoanele cu vârste între 18 și 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, ulcer, boli de inimă și alte afecțiuni care contraindică temporar sau definitiv donarea de sânge.
 
Donatorii de peste 50 de ani sunt rugați să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidența cu boli de inimă sau neurologice.
 
Persoanele care donează 450 de ml de sânge beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare și de o zi liberă de la serviciu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii