Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe răspundere proprie Ce a făcut Roxana Ciuhulescu la antrenamentul scafandrilor de luptă?

ro

05 Aug, 2013 00:00 3033 Marime text
Roxana Ciuhulescu, prezentatoarea emisiunii ProMotor de la Pro TV, a luat parte pe  26 iulie, în Portul Constanţa, la un antrenament al Forţelor Navale. Vedeta a participat, alături de scafandrii de luptă din Forţele Navale, la unul dintre antrenamentele privind „metodele de inserţie în raionul de activitate„ cu ajutorul elicopterului.

Dar cum a fost posibilă participarea Roxanei Ciuhulescu la antrenamentul Forţelor Navale. „Pentru a putea participa la antrenamentul marinarilor militari, jurnalista Roxana Ciuhulescu a făcut o cerere scrisă la Biroul de presă, conform procedurilor impuse în astfel de situaţii oricărui reprezentant mass-media. În contextul în care personalul SMFN execută, în această perioadă, multiple activităţi de antrenament pentru pregătirea Zilei Marinei, a fost identificată posibilitatea ca cererea sa să fie aprobată, cu respectarea unor condiţii obligatorii, cum ar fi: îndeplinirea baremelor medicale prevăzute de normativele specifice scafandrilor militari, prezentarea atestatului de scufundare, aflat în termen de valabilitate, necesar executării unor asemenea activităţi şi semnarea, în prealabil, a unui angajament de exonerare a ministerului în cazul producerii unor incidente. Facem precizarea că în timpul exerciţiului nu s-au folosit armament sau muniţie de război”, au precizat reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale.

De altfel, asemenea proceduri, prevăzute în regulamentele şi instrucţiunile interne din domeniul informării publice şi relaţiilor cu mass-media, sunt impuse în orice situaţie în care un jurnalist solicită MApN participarea la exerciţii sau acţiuni militare, în scopul realizării de materiale jurnalistice. „Astfel de proiecte, realizate în colaborare cu reprezentanţii mass-media, reprezintă o bună modalitate de informare a publicului, care poate fi informat nemijlocit despre condiţiile reale de instruire ale militarilor. În această perioadă două echipe de jurnalişti însoţesc, pentru o perioadă scurtă, militarii români care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan. Alte două echipe de jurnalişti i-au însoţit pe marinarii militari în Operaţia Atalanta, din anul 2012”, mai spun reprezentanţii Statului Major al Forţelor armate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii