Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine aruncăm vina că se produc inundaţii în Constanţa Ce au scos din canalizare, ieri, angajaţii de la RAJA (galerie foto)

ro

11 Sep, 2013 00:00 2983 Marime text
SC RAJA continuă să verifice canalele de colectare a apei, pentru funcţionarea, la parametri optimi, a sistemelor de canalizare şi preluare ape pluviale. În acest sens, mai multe echipaje de muncitori ai societăţii se deplasează în diferite zone ale oraşului, iar acolo unde este necesar intervin.
 

Aşa s-a întâmplat şi în cursul zilei de ieri, când echipele de verificare/întreţinere a sistemului de canalizare au găsit în cartierul Coiciu - zona Brick, la intersecţia străzilor Răsuri cu Ion Roată mai multe componente ale unei maşini de spălat automate şi un cauciuc, care au fost aruncate în sistemul de preluare a apelor menajere şi pluviale de abonaţii din zonă. Dar asta nu e tot! Au fost cazuri când unii constănţeni au aruncat în sistemul de canalizare diverse bucăţi de materiale plastice şi resturi de componente metalice destul de mari, până la triciclete, televizoare şi chiar un frigider tip Polar.

„Având în vedere că, în ultimii ani, în perioada septembrie-octombrie, au existat situaţii în care cantităţile de precipitaţii au depăşit mediile normale, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine în rezolvarea situaţiilor cauzate de ploile torenţiale. Pe lângă verificarea şi pregătirea utilajelor şi dotarea echipelor de intervenţie, s-a demarat un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului centralizat de preluarea a apelor pluviale şi de canalizare. Astfel, zeci de echipe verifică şi, unde este necesar, intervin în curăţarea şi degrevarea sistemului de canalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA SA, Irina Oprea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 11 Sep, 2013 12:35 Pe strada Badea Cartan miroase insuportabil din primavara, de la canalizarile de pe carosabil dar si de la cele de pe trotuare. Seara nu se poate sta cu gemul deschis sub nicio forma! Pana acum cateva zile venea o echipa formata din doi oameni care deschideau capacele de canalizare, se uitau inaumntu, constatau (nu se stie ce) si plecau. Acum a venit o alta echipa care a sapat niste gropi (nu se stie cine le astupa si cum vor arata trotuarele dupa aceea, deoarece s-au mai sapat santuri in aceeasi zona, dar astuparea acestora .... groaznica). Mirosul pestilential a ramas.