Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat între Universitatea Ovidius şi cea din Târgovişte Dănuţ Tiberis Epure - „Protocolul va aduce mult mai aproape Constanţa de Târgovişte

ro

26 Nov, 2012 02:15 1148 Marime text
Universitatea Ovidius a parafat un nou parteneriat, de această dată cu Universitatea Valahia din Târgoviște.

Acordul a fost semnat vineri, 23 noiembrie, la Târgoviște, în prezența delegației universității constățene și a gazdelor, Consiliul de Administrație, alături de rectorul Universității Valahia, conf. univ. dr. Călin D. Oros. Obiectul parteneriatului îl constituie desfășurarea de activități educaționale, academice și de cercetare comune, în scopul promovării calității educației și în vederea schimburilor interinstituționale, iar principalele obiective sunt dezvoltarea cooperării universitare pe domenii de referință, promovarea de programe academice în comun, participarea în programe de cercetare și proiecte europene în parteneriat, realizarea practicii studenților în condiții de eficacitate, dar și facilitarea mobilităților cadrelor didactice.

„Parteneriatele cu instituțiile de învățământ superior din România și din străinătate reprezintă o formă de colaborare avantajoasă, prin care devenim mai vizibili în plan național și internațional și pentru a da naștere unui proces optim, solid, capabil să asigure pe termen lung o creștere a performanțelor absolvenților noștri și să le faciliteze acestora inserția pe piața muncii. Comunitatea academică din Târgoviște este foarte apropiată de preocupările noastre și de intențiile noastre de dezvoltare. Am venit de mai multe ori la Târgovişte şi cunosc colectivul didactic de aici, cu bune rezultate în activitatea de cercetare. Cred că protocolul pe care îl semnăm astăzi va aduce mult mai aproape Constanţa de Târgovişte, iar primul obiectiv la care ne vom gândi în perioada următoare va fi crearea unei şcoli de vară cu participare comună, profesori şi studenţi", a declarat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure. Acesta a oferit gazdelor Placheta Ovidius şi un voluminos pachet cu lucrări de referinţă din colecţiile bibliotecii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii