Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică la etnobotanică Magazinele de vise au fost executate

ro

23 Mar, 2011 01:51 2216 Marime text
cap_2.jpg„Se va merge pentru fiecare magazin în parte până când vor achita banii la buget"

Prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz, împreună cu o echipă de control constituită potrivit ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, au controlat ieri încă nouă magazine care comercializează produse etnobotanice.

Chiar dacă şi Consiliul Local Municipal a dat o hotărâre pentru interzicerea „magazinelor de vise", iar prefectul i-a dat aviz de legalitate, iată că proprietarii consideră probabil că afacerea este atât de bănoasă încât merită să încalce şi legea pentru a-şi continua activitatea.

prefect_etnobotanice_2.jpgControlul a început pe strada Frunzelor nr. 24 şi a continuat la încă opt spice shop-uri din oraş. La patru dintre magazinele de etnobotanice s-a ridicat marfa scoasă la comercializare.

„Am controlat nouă magazine din Constanţa. Am făcut acţiuni de control în cinci magazine şi acţiuni de executare în alte patru magazine care au fost verificate data trecută. Pentru că nu au plătit amenzile şi nu există alte bunuri care să poată fi executate, pentru recuperarea banilor la bugetul statului. Aşa se va merge pentru fiecare magazin în parte până când vor achita banii la buget. Este pentru prima dată când participă Direcţia Generală a Finanţelor Publice, în ceea ce priveşte executarea amenzilor şi, faţă de ordinul comun, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. De asemenea, Garda Financiară, Poliţia şi DIICOT-ul. Sunt o parte dintre magazine închise, dar nu ştim dacă sunt închise de către Primărie sau sunt închise de către proprietarii care au aflat că se fac aceste controale.

prefect_etnobotanice_3.jpgRămâne să verificăm ulterior. Deocamdată, situaţia cu magazinele care ar trebui închise şi care ar trebui verificate în vederea ridicării autorizaţiilor de funcţionare a fost înaintată de către mine către Primăria Constanţa", a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Procedura spune că, după ce marfa este ridicată dintr-un astfel de magazin, este dusă la analize, se comunică DIICOT-ului rezultatele şi dacă sunt suspecte de a fi droguri sau nu. Plantele mai sunt verificate de către Inspectoratul pentru Calitatea Seminţelor şi de Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală pentru a se stabili dacă sunt îngrăşăminte sau seminţe şi, în funcţie de rezultat, sunt distruse. Probabil că acelaşi sfârşit îl vor avea şi produsele confiscate în urma controalelor de ieri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gheruta 23 Mar, 2011 10:00 ce parodie-am trecut pe acolo sa vad si eu dupa plecarea controlului drogatii faceau coada-de ce nu da boc si basescu si eb o ordonanta de urgenta-se interzice cu desavirsire vinzarea de produse de acest gen..cum li s a dat voie sa vnda asa se interzice-la farmacii nu au voie sa vinda medicamente de somn dar droguri au voie-ce nafie...bani ptr partid si nu mai e psd la putere