Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ouă roşii şi cozonac, de Înălţarea Domnului Arimex Comexim 2000 SRL a oferit un meniu special bolnavilor de la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

ro

30 May, 2014 00:00 3476 Marime text
Cozonac cu cacao, stafide şi rahat, salata Caesar, budincă de paste cu brânză, friptură de pui la cuptor, ouă roşii şi multe alte bunătăţi au făcut parte din meniul pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase.
 
Pentru că ieri creştinii au prăznuit Înălţarea Domnului, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, care prepară şi distribuie mâncarea pentru bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, a oferit mâncare tradiţională românească. La micul-dejun, pacienţilor le-au fost servite ceai cu lămâie, margarină, câte un ou roşu fiert, brânză topită, salam, şuncă presată, telemea, gem, brânză de vaci, iar ca supliment, lapte dulce şi iaurt natural. Prânzul a fost, şi el, alcătuit din preparate delicioase. Bolnavii au mâncat supă ţărănească de pasăre, supă de pui à la grec, ciorbă de legume à la grec, supă de legume cu fidea, supă de spanac cu fulgi de ou, piure de cartofi cu friptură de văcuţă la tavă, cu friptură de purcel, cu brânză de vaci sau cu friptură de pui la cuptor, sote de legume şi pulpe, pui la cuptor şi paste în sos de roşii cu rasol din pulpe de pui. Desertul a fost compus din cozonac cu cacao, stafide şi rahat, mere şi napolitane. La cină, bolnavilor le-au fost oferite salată Caesar cu carne de pui, spaghete cu pulpe de pui în sos de roşii, budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide, ficăţei de pui în ostropel şi ceai cu lămâie. Şi, pentru a fi respectată tradiţia creştinească, toate bucatele au fost sfinţite de preoţii Cristea Gigi, Ştefan Mircea şi Petre Toma. „Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multa sănătate, pace sufletească şi spor în toate! Îl rugăm pe Dumnezeul nostru multmilostiv, pe Fiul Său, pe Duhul Sfânt şi pe Stăpâna noastră, Maica Sfântă, pururea Fecioara Maria, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Mulţumim, din nou, Arhiepiscopiei Tomisului, echipelor Dobrogea SA şi Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul pe care ni le acordă“, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii