Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficialii americani vor afla despre proiectul-pilot SCADA RAJA Constanța, vizitată de o delegaţie a Ligii Navale a Statelor Unite

ro

23 May, 2014 00:00 1838 Marime text
În perioada 21-25 mai, la Constanța se desfășoară vizita oficială a reprezentanților Ligii Navale a Statelor Unite (NLUS). Din delegație fac parte și James H. Offut, preşedintele instituţiei, William Waylet,  directorul pentru Activități Regionale din cadrul Ligii, și Nicholas Hayes,  președintele NLUS în Regiunea Europa.

În ultimii ani, societatea RAJA SA Constanţa a devenit un model în rândul operatorilor de profil din ţară şi din străinătate. În urma relațiilor de colaborare stabilite cu specialiștii americani, compania constănţeană a reușit implementarea celor mai noi tehnologii în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare. Astfel, SC RAJA SA, împreună cu Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de Comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, a implementat un proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin. Investiţia, în valoare de două milioane de euro, din care compania americană Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, al tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă şi servicii de canalizare, în 25 de localități. La ora actuală, se lucrează deja la  extinderea sistemului SCADA la nivelul întregii arii de operare SC RAJA SA, în luna iunie urmând să fie funcțional şi sistemul de pe zona Băneasa - Lipnița - Ostrov.
Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de azi, delegația NLUS va efectua o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar. Aici, oficialii americani vor afla mai multe despre proiectul prin care sistemele de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate din cele 25 de localități din zona Cobadin au fost complet automatizate, dar și despre activitatea Centrului de Excelență, unde, periodic, sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe partea de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe partea de energie electrică și gaze).

Liga Navală a SUA, recunoscută de către cetăţenii din întreaga lume

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902, având susţinerea preşedintelui Theodore Roosevelt. În timp, formațiunea a militat pentru un serviciu naval mai puternic în faţa Congresului şi a poporului american, devenind o organizaţie civilă de frunte, servind, sprijinind şi susţinând toate serviciile - Forţa Navală a SUA, Corpul Marinei SUA şi Garda de Coastă a SUA. Liga Navală este compusă din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora. Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale, care amintesc cetăţenilor că Statele Unite reprezintă o naţiune maritimă, ale cărei interese economice naţionale şi de securitate sunt în strânsă legătură cu libertatea mărilor. Printre activitățile derulate de NLUS se numără: educarea oficialilor aleşilor locali şi statali cu privire la disputele maritime, comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari şi civili în legătură cu aspecte importante, găzduirea diverselor forumuri publice şi evenimente educaţionale. De-a lungul anilor, Liga Navală a înregistrat numeroase realizări, fiind respectată și recunoscută de cetăţenii din întreaga lume, de comunitate şi de lideri industriali, precum şi de oficiali publici. Programele Ligii Navale sunt primite cu interes în comunităţile din întreaga naţiune, iar membrii săi sunt recunoscuţi pentru integritatea şi patriotismul lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii