Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numele lor a apărut în Monitorul oficial 11 olimpici constănţeni susţin Bacalaureatul în sesiunea specială

ro

30 Apr, 2013 00:00 1207 Marime text
262 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris pe listele speciale cu cei care vor da „Bacalaureatul Olimpicilor”, în perioada 18 - 23 mai 2013, mai devreme decât restul liceenilor, care încep examenele pe 10 iunie.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul ministrului Educaţiei privind sesiunea specială de Bacalaureat 2013 pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale. Din totalul de 262 de elevi care figurează pe listă, 212 sunt trecuţi ca sportivi care trebuie să participe la competiţii internaţionale, de la atletism, arte marţiale, baschet, handbal sau călărie până la patinaj, nataţie, scrimă şi tenis. În jur de 40 sunt elevi care trebuie să reprezinte România la olimpiadele internaţionale şcolare, iar 5-6 sunt elevi care trebuie să dea admiterea la facultăţi din străinătate, din ţări precum Olanda, Austria sau Germania. Sesiunea specială de Bacalaureat de anul acesta va avea loc în perioada 18 - 31 mai 2013, „pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale 2013”.

Olimpicii constănţeni care vor pleca la Ploieşti, acolo unde se va desfăşura sesiunea specială, sunt: Alexandru Bratei (Colegiul „Mircea cel Bătrân”), Ilie Andrei Condurache (Liceul Teoretic Ovidiu) - calificaţi în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Chimie, Taisia Evtei (Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”) - calificată pentru Olimpiada Internaţională de Limba Rusă, Mihai Radu Popescu (Colegiul Naţional „Micea cel Bătrân”) - calificat în lotul lărgit de la Internaţionala de Fizică, dar şi sportivii  Pavel Iulian Buiciac, Alexandru Mardare, Laura Oprea (toţi de la Liceul Tehnic „Lazăr Edeleanu” - canotaj), Mariana Dumitrache (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - haltere), Iulian Grăjdean (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - lupte), Ionuţ Cosmin Sârbu ( Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - caiac) şi Ionuţ Iancu ( Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - handbal). În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi elevi, înscrierile candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 se vor face între 27 şi 31 mai, când se vor încheia şi cursurile. Probele încep pe 10 iunie şi se încheie pe 5 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 12 iulie.

Reamintim că, anul trecut, Bacalaureatul special a fost unul controversat, existând suspiciuni că un sfert dintre sportivi nu aveau ce să caute pe liste.

Ti-a placut articolul?

Comentarii