Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu au rămas indiferenţi la suferinţa a şase suflete Arimex Comexim 2000 SRL a întins o mână de ajutor unei familii disperate (galerie foto)

ro

28 Jan, 2015 00:00 1971 Marime text

Are 23 de ani şi cinci copii. Cel mai mic are numai şase luni, iar cel mai mare, cinci ani. Toţi locuiesc într-o casă părăsită din zona peninsulară a Constanţei. Fără apă, fără căldură, fără curent. 

Este povestea de viaţă a Sevdei Mustafa. Părăsită de soţ, fără niciun spijin, tânăra are în grijă cinci suflete nevinovate, patru fetiţe şi un băieţel, Felia - şase luni, Azu - doi ani, Elvis - trei ani, Melec - patru ani, Ebru - cinci ani, copii pe care este nevoită să îi crească în condiţii inumane. Pentru că are o inimă mare, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, a decis să le întindă o mână de ajutor. „Această tânără era disperată. Nu mai ştia cui să se adreseze. Cine să o ajute? Aşa că am decis să o ajutăm noi, mai ales că anul trecut societatea noastră a iniţiat campania «Mai aproape de aproapele». Am cumpărat o sobă cu o butelie, mâncare, jucării, hăinuţe şi le-am dus azi (ieri - n.r.) acestei familii disperate. Îi vom duce de mâncare în fiecare zi. Dar asta nu e o soluţie. Familia are nevoie de o casă unde să crească cei cinci copilaşi“, a spus Petre Preda.

 „De-abia am reuşit să urcam pe întuneric cu soba. Copiii plângeau de foame şi de frig. Noi am cumpărat o sobă nouă pe gaz şi o butelie, pe care le-am montat în camera sărăcăcioasă. Copiii, când au simţit căldura, au ţipat cu toţii de bucurie. Le-am adus medicamente, mâncare caldă, lapte, dulciuri şi fructe, dar şi multe jucării. Copiii au mai primit hăinuţe şi jucării adunate de Biserica «Sfânta Treime» de la credincioşii din parohie. Dumnezeu ne îndeamnă să avem grijă de cel sărman! Ne porunceşte să ne iubim aproapele! De aceea, avem obligaţia creştinească de a-i ajuta sa trăiască, să îşi recapete încrederea şi speranţa. Deschideţi-vă sufletele! «Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu» este un program ce are drept scop sensibilizarea societăţii civile şi mobilizarea bunilor creştini pentru a dona celor sărmani aflaţi în nevoinţă şi mare strâmtoare bunurile ce le prisosesc. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numărul de telefon 0730.740.719, în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile vor fi preluate de echipa de voluntari condusă de teologul Vasile Cristinel Muşat“, a precizat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL. Reamintim că, prin campania «Mai aproape de aproapele», Arimex Comexim 2000 SRL, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Crucea Roşie şi Asociaţia Pro Vivax, asigură şi distribuie hrană şi haine persoanelor nevoiaşe sau fără adăpost.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii