Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumiri pe aleea Garofiţei Constănţeni supăraţi că au rămas fără doi pomi, care au fost tăiaţi (galerie foto)

ro

14 Jun, 2014 00:00 2947 Marime text
Pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa, am primit o sesizare de la un constănţean supărat, care a reclamat faptul că, pe data de 13 iunie, societatea Pomacost a tăiat un copac din grădina de pe aleea Garofiţei nr. 5.

„Pe 13.06.2014, în gradina de pe aleea Garofiţei nr. 5, lângă blocul L78 A, scara D, s-a tăiat abuziv un arbore care era sănătos. Firma responsabilă cu tăierea copacului este Pomacost. Am discutat cu cel care supraveghea muncitorii care tăiau copacul, cerându-i să-mi arate actul de expertiză tehnică sau cel puţin o autorizaţie. Acesta mi-a spus că ei nu au niciun act la ei, că vin doar la cererea Asociaţiei de locatari. Ulterior, m-am dus la preşedinta Asociaţiei de locatari, care mi-a spus că ea ştia doar de o toaletare. Ulterior, am discutat cu administratorul Asociaţiei de locatari, care mi-a spus că arborele a fost tăiat la cererea oamenilor din bloc. Un alt lucru care m-a frapat este că, atunci când am ieşit să fac poze, erau doi oameni care aşteptau să ia lemnul tăiat. Au devenit violenţi când i-am pozat luând lemnul. Copacul a fost tăiat la insistenţele unei bătrâne de la etajul trei, care susţine că acoperişul blocului a fost stricat de crengi. Următoarea întrebare logică a fost: de ce nu a fost doar toaletat copacul, şi nu tăiat de la bază?“, ne-a scris constănţeanul supărat.

Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa

Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, a declarat că, pe data de 13 iunie, pe aleea Garofiţei au fost tăiaţi doi arbori. „Noi primim solicitări de la asociaţiile de proprietari, pe care le centralizăm. Verificăm dacă sunt reale şi, acolo unde este nevoie, trimitem societatea Pomacost, cu care avem contract de prestări servicii. Într-adevăr, pe data de 13 iunie, pe aleea Garofiţei au fost tăiaţi doi copaci. Unul era uscat, iar cel de-al doilea fusese plantat la un metru de bloc şi rădăcinile ajunseseră sub imobil, deteriorând izolaţia“, a explicat George Coman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristina 16 Jun, 2014 16:05 Toti copacii taiati ar trebui sa fie inlocuiti prin plantarea altora. In ritmul asta o sa traim numai prin betoane.