Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miercuri, sute de constănţeni rămân fără apă RAJA va racorda noul tronson din magistrala de alimentare cu apă din Mamaia

ro

13 Sep, 2014 00:00 1028 Marime text
Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din stațiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 17 septembrie, în intervalul 00.00 - 16.00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din: perimetrul delimitat de străzile Aurel Vlaicu - Alexandru Lăpușneanu - aleea Lotus - Cișmelei - Dispensarului - Aurel Vlaicu și punctul termic nr.142, abonații de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, precum și cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smaraldului, Opalului, Perlei și aleea Universității, cei de pe aleea Hortensiei cu punctul termic nr. 45, Satul de Vacanță și Complexul Dobrogea, zonele Mamaia Nord, Hanul Piraților, Mamaia Sat, Tabăra de Copii Năvodari, zona Industrială Midia cu unitățile militare și Ecluza Năvodari. În perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 200 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru consumatorii din stațiunea Mamaia.

Zece kilometri de conducă, înlocuiţi

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări „Extindere reţele apă / canal Mamaia şi înfiinţarea a patru staţii de pompare noi - ape uzate - localitatea Constanţa“, în valoare de 20,47 de milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 5,86 de milioane lei. În cadrul acestui proiect, magistrala de distribuție apă din stațiunea Mamaia a fost înlocuită în totalitate, pe o lungime de 10 kilometri, conducta existentă având o vechime de aproape 50 de ani. SC RAJA SA îşi cere scuze față de abonații afectați și îi asigură că echipele de intervenție care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, abonaţii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii