Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lăcaş de cult care seamănă cu o vilă Când va fi oficiată prima slujbă în biserica din staţiunea Mamaia (galerie foto + video)

ro

06 Mar, 2019 00:00 8896 Marime text
Pe data de 18 aprilie, Arhiepiscopia Tomisului a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa autorizaţia de construire nr. 742 pentru ridicarea unei noi biserici pe b-dul Mamaia, nr. 408, zona hotel Ovidiu, vila 14. Terenul este în posesia bisericii încă din luna martie a anului 2014.
 
Lăcaşul de cult este aproape gata. Ieri, câţiva muncitori încă lucrau la noua biserică din Mamaia. „Estimăm că lucrările vor fi gata la începutul verii şi că tot atunci va începe şi oficierea slujbelor“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa,  purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.
 
Biserica, în suprafaţă de 160 mp, poartă patru hramuri: „Adormirea Maicii Domnului“, „Sfântul Prooroc „Ilie Tesviteanul“, Sfântul Apostol  Andrei“ şi „Sfânta Muceniţa Sofia“. Proiectul a luat naştere în vara anului 2013, la iniţiativa ÎPS Teodosie, datorită numeroaselor solicitări de asistenţă religioasă ale credincioşilor care locuiesc în staţiunea Mamaia, dar şi ale turiştilor care îşi petrec vacanţele în această zonă. Designul ales urmăreşte armonizarea elementelor din arhitectura de perioadă interbelică existente în staţiune, respectiv Cazinoul şi Reşedinţa Regală, dar şi cu elemente valoroase de arhitectură ecleziastică românească, proiectul fiind realizat de arhitectul Sorin Mihai Vatamaniuc. Lăcaşul de cult din Mamaia este o capelă misionară, nu o biserică de parohie, unde se va sluji, se vor citi pomelnice, vor fi date acatiste. Biserica situată pe bulevardul Mamaia seamănă cu o vilă turistică.  Astfel, turiştii care vor ajunge la Constanţa, la vară, vor avea un loc unde să se reculeagă şi să se apropie de cele sfinte. Preotul paroh este Cristinică Dumitru. 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii