Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:55 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La iniţiativa Arimex Comexim 2000 SRL Eroii Revoluţiei din 1989 şi cei patru salvatori SMURD decedaţi, comemoraţi la Constanţa

ro

22 Dec, 2014 00:00 1752 Marime text
La iniţiativa societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, mai mulţi constănţeni i-au comemorat pe Eroii Revoluţiei din Decembrie 1989, dar şi pe cei patru eroi ai aerului, decedați în accidentul aviatic din Mamaia
 
Mai mulţi constănţeni au adus, ieri, un omagiu martirilor din 1989 şi echipajului de pe elicopterul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol.
 
La iniţiativa societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, mai mulţi constănţeni au adus flori şi steaguri tricolore la Troiţa Martirilor Revoluţiei din Parcul Casei de Cultură a Sindicatelor. Aici, i-au comemorat pe eroii Revoluţiei din Decembrie 1989, care s-au jertfit pentru libertate, credinţă şi demnitatea românilor asupriţi de regimul comunist, dar şi pe cei patru eroi ai aerului, reprezentanți SMURD, decedați în accidentul aviatic din staţiunea Mamaia: medicul Laura Vizireanu, asistenta medicală Camelia Harton, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel şi pilotul Petre Cătuneanu.
 
Eroii au fost comemoraţi cu un marş al tăcerii, slujbe religioase, depunere de coroane şi jerbe de flori. În semn de recunoştinţă pentru jertfa lor, au răsunat clopotele bisericii. După un moment de reculegere, preotul Gheorghe Nadoleanu, de la Biserica „Sfânta Treime”, a oficiat slujba de pomenire, apoi cei prezenţi au intonat imnul de stat al României şi Imnul Eroilor. Împreună cu tinerii din corul Bisericii „Vasile Cel Mare”, cei prezenţi au cântat colinde.

Ti-a placut articolul?

Comentarii