Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ginecologie se intra numai pe baza de cod

ro

12 Jul, 2003 00:00 750 Marime text

Incepand cu aceasta saptamana, se pune lacat la usa

Din cauza aglomeratiei, conducerea sectiei Obstetrica-Ginecologie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean va permite accesul persoanelor straine doar intre orele de vizite si numai cu ajutorul unor coduri de acces * "Cu acordul conducerii unitatii sanitare, reprezentate de doctorul Gabriela Dascal, am realizat acest sistem de controlare a accesului pe sectie", a explicat seful sectiei, conferentiar doctor Vlad Tica

Cei care vor veni sa viziteze pacientele internate in cadrul sectiei Obstetrica-Ginecologie II vor fi nevoiti sa respecte programul de vizita, deoarece accesul pe sectie, in afara intervalului stabilit de catre conducerea acesteia, a fost interzis. Astfel, in sectie se va intra, incepand de luni, doar pe baza unor coduri de acces, montate de mai bine de cinci luni, care, insa, nu au functionat pana acum, deoarece, pentru activare, era nevoie de usi speciale pe care sectia nu a putut sa le achizitioneze. Echipamentul este o donatie pe care a primit-o sectia de Obstetrica-Ginecologie II. Conform declaratiilor seful sectiei, conferentiar doctor Vlad Tica, sistemul va fi dezactivat pe durata orelor de vizita, ceea ce inseamna ca vizitatorii nu vor mai avea de ales, fiind obligati sa respecte programul.

Vizitatorii vin cand vor ei

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta este, zilnic, asaltat de zecile de vizitatori care nu respecta programul impus de conducerea acestei unitati sanitare. Mai mult, cele mai frecventate sectii sunt cele de Obstetrica-Ginecologie, unde se produce, aproape zilnic, o aglomeratie si o forfota continue. Cei mai multi vizitatori insista sa-si vada rudele sau cunostintele care abia au nascut, astfel ca la intrarea in sectiile Obstetrica-Ginecologie se formeaza, de obicei, adevarate cozi. Cadrele medicale de aici spun ca galagia este insuportabila, fiind un factor de stres atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. "Femeile lehuze au nevoie de foarte multa liniste, la fel si bebelusii care stau cu acestea in saloane. Caldurii insuportabile din saloane i se mai adauga si forfota neincetata a rudelor, care nu inteleg necesitatea respectarii programului de vizite", mai spun medicii sectiei Obstetrica-Ginecologie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii