Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitaţie la întâlnirea cu Maica Domnului Troiţa ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, sfinţită de ÎPS Teodosie

ro

17 Aug, 2015 00:00 2946 Marime text
Sâmbătă, când creştinii au prăznuit sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, ierarhul Tomisului a sfinţit o troiţă ridicată de societatea SC Arimex Comexim 2000 SRL în curtea Arhiepiscopiei şi închinată Fecioarei Maria.
 
Icoana Maicii Domnului a fost pictată în ulei, în mărime naturală, de către pictorul Ioan Roşu, iar rugăciunea gravată în granit este o poezie scrisă de Vasile Militaru, pe care o recită în fiecare zi, la radio, părintele arhimandrit Teofil Părăianu. Arhiepiscopia Tomisului, SC Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise invită constănţenii să vină la noua troiţă, pentru a se pleca în rugăciune. „Prin troiţele ridicate de noi, constănţenii s-au întâlnit cu Dumnezeu, iar acum suntem bucuroşi că, prin acest monument, se vor întâlni şi cu Măicuţa Domnului.

Înălţată cu ajutorul lui Dumnezeu, în semn de preţuire, de mulţumire, de cinstire şi de iubire, în întâmpinarea şi în folosul localnicilor şi al turiştilor, prilej de bucurie duhovnicească, prilej de încântare şi de reculegere, icoana Maicii Domnului este fereastra noastră spre Cer. Maica Domnului este lumina sufletului nostru, este nădejdea, acoperământul, mângâierea şi bucuria noastră. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi pururea ea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi. Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele sau de păcate amare, atunci îi cerem să se roage Fiului ei pentru noi. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu icoana ei, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care îţi face inima să tresară, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria lacrimilor“, a declarat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii