Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inițiată de Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ Campania „Deschideţi-vă sufletele!“, continuă

ro

11 Apr, 2015 12:29 4212 Marime text
Pe drumul iubirii, al îndreptării, al Învierii, SC Arimex Comexim 2000 SRL, Arhiepiscopia Tomisului și Asociația „Suflete deschise“, prin  parteneriatului  social misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“ au continuat campania „Deschideţi-vă sufletele!“.
 
Apelul „Arată că îți pasă! Fii un bun samaritean și ajută un sărman !“, lansat de inițiatorul proiectului, Petre Preda, administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL, nu a rămas fără ecou. Buni samariteni,  Dobrogea Grup SA, Selgros Cash&Carry, Cristim SRL, Overseas Group  SRL, Gecam SRL, Unilever South Central Europe SA, Delaco SA, Ella Glob SRL și Gecam SRL s-au alăturat acestei acțiuni și de Paște, în numele Domnului Iisus Hristos, au făcut bucurii celor sărmani. Astfel, peste  200 de familii necăjite din Constanţa au primit un ajutor constând în pachete cu alimente de bază, dulciuri și fructe. De asemenea, voluntarii Asociației „Suflete deschise“ împreuna cu preotul Gheorghe Nadoleanu și teologul Mușat Vasile Cristinel au împărțit alimente  persoanelor  sărmane, cu dizabilităţi, membrii ai Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor din România, Filiala Constanţa.
 
„Pentru a fi miluiţi de către Domnul, trebuie să fim milostivi cu semenii noştri, astfel încât pentru ziua Judecăţii, să adunăm averi în cer, averi care vor putea să stingă focul iadului şi să ne dăruiască lumina dumnezeiască, adică viaţa şi fericirea veşnică, căci: «Milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat» (Tobit 12, 9). Să nu uităm cuvintele lui Solomon: «Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului (Sol. 19, 17)»! Iată, ce împrumut nemaivăzut ! Dăm cuiva şi primim înapoi de la altcineva. Aceasta pentru că Dumnezeu, văzând pe de o parte că săracul este în primejdie din pricina sărăciei sale, şi pe de altă parte că bogatul este în primejdie din pricina lipsei sale de omenie, S-a pus El însuşi chezăşie pentru sărac dinaintea bogatului. Și așa ne îndeamnp pe toți Domnul Hristos: «Faceţi bine fără să nădăjduiţi nimic în schimb şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt. Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv. Daţi şi se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată şi cu vârf”(Luca 6, 35-38)“, a decarat Petre Preda. Programul social misionar „Deschideţi-vă sufletele” are ca scop sensibilizarea societăţii civile şi mobilizarea bunilor creştini pentru a dona celor sărmani, aflaţi în nevoinţă şi mare strâmtoare, bunurile ce le prisosesc. „Invităm pe toți cei care doresc să vină în sprijinul celor sărmani, să aducă darurile la biserica de care aparțin sau daca nu se pot deplasa, să sune la numărul de telefon 0730.740.719, în intervalul 08.00-18.00, pentru a fi preluate de o echipă de voluntari“, a mai adăugat Petre Preda.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii