Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe numărătoarea inversă până la alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius

ro

06 May, 2014 00:00 2331 Marime text
A început numărătoarea inversă până la data de 12 mai, când cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Dobrogea, Universitatea Ovidius Constanţa, va organiza alegerile pentru desemnarea noului rector.
 
Profesorii universităţii şi studenţii din componenţa Senatului şi din consiliile facultăţilor îşi vor da votul pentru unul dintre cei trei candidaţi, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, medic şef al Clinicii Medicină Internă I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prof. univ. dr. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu, de la Facultatea de Drept, şi doctorul Sorin Rugină, şeful Secţiei Boli Infecţioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Pe data de 9 mai, se încheie campania de promovare a planurilor manageriale ale celor trei candidaţi. Acestea pot fi consultate pe site-ul Universităţii Ovidius, dar şi pe paginile special create pentru alegeri.

Programul managerial al prof. univ. dr. Sorin Rugină - „Arc peste timp. Punct şi... de la capăt!“

Doresc să punem punct dezbinării. Să pornim de la capăt şi să recâştigăm încrederea în noi înşine şi în cei din jurul nostru. Doresc să creăm o atmosferă de conlucrare şi emulaţie, de viaţă universitară liberă, sănătoasă. Să punem capăt abuzurilor. Să corectăm regulamentele acolo unde acestea au deficienţe şi apoi să le respectăm cu toţii. Deciziile trebuie luate împreună, prin dezbatere liberă, în structuri de guvernanţă democratice, bazate pe o consultare reală, largă, a tuturor membrilor comunităţii universitare. Iar legea trebuie să fie aceeaşi, egală pentru toţi. Să oprim declinul. Să întărim programele de studiu, deoarece, crescând gradul de satisfacţie a absolvenţilor şi a angajatorilor, vom avea mai mulţi studenţi şi o mai bună stabilitate a locului de muncă. Doresc Unitate - Onoare - Competenţă pentru Universitatea Ovidius din Constanţa“, susţine prof. Sorin Rugină.

Programul managerial al prof. univ. dr. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu - „Construieşte pe valori!“
 
 „Suntem în perioada reinventării. Este o datorie a fiecăruia dintre noi să scoatem la lumină şi să dăruim celorlalţi tot ce este mai frumos şi mai înălţător în sufletul şi în spiritul nostru. Proiectul meu managerial se construieşte pe calităţi şi pe valori, se construieşte cu inteligenţă şi caractere. Eu cred în calităţile fiecăruia: cadru universitar, angajat şi student“, susţine prof. Stăiculescu, în planul său managerial. Acesta este dezvoltat pe şase axe: Tradiţie şi inovaţie în asumarea misiunii Universităţii Ovidius, Managementul activităţilor didactice, Managementul activităţilor de cercetare, Dezvoltarea relaţiilor internaţionale, Strategia de dezvoltare a resurselor umane şi Managementul financiar. „Promovăm o schimbare de atitudine, prin care să câştigăm împreună încrederea partenerilor noştri naţionali şi internaţionali, a beneficiarilor actului de predare, dar cel mai important este să ne redobândim încrederea în noi înşine şi în ceea ce putem face, bazându-ne pe valori perene: integritate, probitate, profesionalism, credinţă şi tradiţie, încredere în sine, loialitate“, a conchis prof. Stăiculescu.

Planul managerial al prof. univ. dr. Doina Catrinoiu - „Ieri nu mai este, mâine nu a venit încă. Nu avem decât prezentul. Să începem!“

Planul managerial al prof. univ. dr. Doina Catrinoiu debutează cu un citat din Joel Barker: „Viziunea fără acţiune este un vis. Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune este cheia progresului“. „Punerea în practică a prezentului program managerial se bazează pe acţiuni şi coordonate, asumate de entităţile constitutive ale universităţii, prin responsabilizarea comunităţii universitare atât în structurile centrale, cât şi în facultăţi, prin planificarea strategică şi prin evaluarea periodică a gradului de reuşită“, susţine prof. Doina Catrinoiu. Planul managerial se bazează pe şase axe prioritare: Formare iniţială şi continuă, Cercetare, Relaţia cu beneficiarii interni şi externi, Relaţii Internaţionale, Managementul resurselor şi al finanţelor, Baza materială şi tehnologică IT. „Ieri nu mai este, mâine nu a venit încă. Nu avem decât prezentul. Să începem!“, conchide candidatul pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius, prof. Doina Catrinoiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii