Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În pragul sărbătorilor, Arimex Comexim 2000 SRL a iniţiat campania „Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman!”

ro

28 Mar, 2015 00:00 1803 Marime text


Urmând îndemnul lui Iisus Hristos, în pragul sărbătorilor de Paşti, SC Arimex Comexim 2000 SRL, împreună cu  Arhiepiscopia Tomisului, a iniţiat campania „Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman!”
 
„Când au auzit fariseii că Iisus a astupat gura saducheilor, s-au strâns la un loc. Şi unul dintre ei, un învăţător al Legii, ca să-L ispitească, I-a pus întrebarea următoare: «Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?» Iisus i-a răspuns: «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău». Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: «Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.» În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii (Matei XXII, 37-40; Marcu XII, 30-31). Dumnezeu nu cere omului ceea ce nu poate face, adică nu cere nimănui peste măsură, ci cere ca omul să facă roditor după posibilităţile sale, talanţii sau calităţile pe care le-a primit de la El. Înmulţirea darurilor, dăruirea de sine, binele făcut altora, smerenia, hărnicia, dărnicia, iubirea de aproapele este cea mai mare bucurie binecuvântată de Dumnezeu. Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi... stă în puterea fiecăruia dintre noi şi să nu uităm că «Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului»" (Sol. 19, 17).
 
SC Arimex Comexim 2000 SRL îşi concentrează atenţia asupra a 200 de familii nevoiaşe, cu bebeluşi sau persoane sărmane şi neputincioase, care trăiesc în condiţii de neimaginat. „Multe familii au ajuns în stradă. Adăpostul lor este in canal, în parc, în gară, în scările de bloc, iar mulţi îi condamnă, îi judecă, fără să ştie că în spatele acestora se ascund adevărate drame. Unii, căzând pradă unor escroci imobiliari, au rămas fără casă şi nu mai au unde să stea. Am găsit în stradă profesori, oameni care au divorţat, oameni care au rămas fără loc de muncă şi fără casă. Vor să muncească, însă nimeni nu-i primeşte. Aceşti oameni nu mai au încredere în ei. Au decăzut moral şi nu mai vor să mai lupte. Sunt deznădăjduiţi şi s-au resemnat. Când văd că li se întoarce spatele, sunt asupriţi, nu mai au poftă de viaţă. S-au lăsat învinşi. Devin aurolaci, se droghează, se vând. Mor încetul cu încetul. Există prejudecata că oamenii sărmani sunt vinovaţi, că au anumite vicii, că ei şi-au dorit să ajungă aşa, fără să înţelegem că ei au ajuns aşa printr-un concurs de împrejurări. Trebuie să vindecăm această prejudecată, dar şi pe ei trebuie să-i vindecăm. Societatea noastră trebuie să îşi aplece urechea asupra problemelor lor. Oamenii străzii trebuie ajutaţi. Noi ne putem mântui doar dacă şi aceşti oameni vor primi ajutorul cuvenit. Suntem obligaţi să-i ajutăm să se vindece şi trupeşte, şi sufleteşte. Aşadar, se cuvine să urmăm exemplul lui Hristos, să ne oprim şi să-i ajutăm. Să  fim şi noi buni samariteni şi astfel să fim mai aproape de Dumnezeu. Lipsa de omenie, generozitate, dreptate este mult mai păgubitoare decât sărăcia. Săraci material fiind, este important să nu sărăcim spiritual. Să ne îmbogăţim în bunătate, prin cuvântul bun, încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi, prin iubire“, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Dacă doriţi să ajutaţi, dar nu vă puteţi deplasa, puteţi suna la numărul de telefon 0730.740.719, în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile dumneavoastră vor fi preluate de o echipă de voluntari.
 
„Să nu uităm că, pentru a se mântui, omul trebuie să dea dovadă de virtutea milosteniei, o datorie sfântă, o poruncă ce nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele. Aşadar, asemeni celor cinci fecioare înţelepte, să păstrăm candelele credinţei aprinse cu uleiul sfânt al milosteniei“, a mai spus Petre Preda. O mână caldă, o faptă de milostenie făcută cu dreapta, ca să nu ştie stânga, descoperă totdeauna o inimă de samaritean iubitoare şi binefăcătoare ca leacurile peste rănile bolnavului. Omul milostiv îşi face bine lui, pe când cel cu inima împietrită îşi chinuieşte trupul” (Proverbe 11,17); „Fiţi deci milostivi precum şi Tatăl vostru milostiv este” (Luca 6,36). Pentru a fi miluiţi de către Domnul, să fim milostivi cu semenii noştri, astfel încât, pentru ziua Judecăţii, să adunăm averi în cer, averi care vor putea să stingă focul iadului şi să ne dăruiască lumina Dumnezeiască, adică viaţa şi fericirea veşnică, căci „milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat” (Tobit 12, 9).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii