Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împotriva vânzării Cazinoului

ro

20 May, 2011 02:45 1715 Marime text

Anunţul făcut la începutul acestei săptămâni de primarul Radu Mazăre, potrivit căruia Cazinoul din Constanţa este de vânzare, a indignat opinia publică. O reacţie a venit şi din partea prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care îi solicită edilului-şef printr-o scrisoare deschisă să dea dovadă de mai mult respect în ceea ce priveşte valorile spirituale şi culturale, emblematice pentru oraş. După ce, la începutul acestei săptămâni, primarul Radu Mazăre a anunţat că municipalitatea este oricând dispusă să vândă Cazinoul, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a reacţionat. Reprezentantul guvernului în teritoriu i se adresat edilului-şef, prin intermediul unei scrisori deschise, atât în calitate de cetăţean al Constanţei, cât şi în calitate de prefect şi î-a atras atenţia asupra faptului că există şi alte valori în afara celor mercantile. Palaz s-a declarat indignat de modul de exprimare al primarului care, referindu-se la Cazino, clădire de patrimoniu şi monument naţional, foloseşte expresii precum „fată bătrână şi urâtă".

De altfel, prefectul subliniază şi faptul că atât primarul Mazăre, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dispreţuiesc valorile culturale şi iniţiază acţiuni menite să distrugă tot ce e reprezentativ pentru oraş şi pentru judeţ.

Totodată, Palaz avertizează că va face tot posibilul pentru a împiedica vânzarea Cazinoului, singura clădire în stil Art Nouveau din Constanţa. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: Vă scriu în calitate de prefect, asigurându-vă că voi face tot ce-mi stă în putere să blochez o eventuală hotărâre pe care o veţi adopta pentru a vinde Cazinoul. Nu voi epuiza nicio prevedere a legii care să vă împiedice să „scoateţi la mezat" acest simbol care nu vă aparţine, căci Cazinoul înseamnă Constanţa".

Clădirea Cazinoului din Constanţa a fost inaugurată în 1911.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii