Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fir întins în Deltă! (video)

ro

19 Oct, 2010 00:00 1403 Marime text
pescaridelta3.jpgSezonul de pescuit din Deltă este revigorat de ofertele extrem de atrăgătoare ale localnicilor. Preţurile au scăzut chiar şi la jumătate la cazare, iar la Sfântu Gheorghe o plimbare cu barca costă doar o sută de lei pe zi. 

Acesta este perioada ideală pentru pescarii care vin în Deltă, toamnă de toamnă. Işi pun mereu în gând să prindă exemplare uriase de somn, crap sau stiuca şi aşteaptă pe malurile canalelor momentul perfect. Păcat cu ploile din ultimul timp, spun unii dintre ei. Au alungat peştele, dar sezonul nu este tocmai compromis. Ghizii ştiu şi ei asta, de aceea au mai scăzut la preţ. Pentru 100 de lei pe zi, pescarii pot ajunge în orice loc din Deltă.

Zilele inorate sunt numai bune pentru pescuitul de stiuca in numeroasele balti si canale din zona comunei sfantul gheorghe. La finalul zilei, indifferent de rezultatele obtinute, toti pescarii se infrupta din traditionalul bors de peste.

Localnicii spun că cei mai mulţi turisti vin în Deltă la finalul toamnei. Atunci pescarii profeşionişti işi testează abilităţile la prinsul ştiucii. În plus, Crăciunul şi Revelionul sunt des alese de turişti, pentru petrecerea unui sejur în Delta Dunării. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii