Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente marca CCINA Conferinţa Internaţională de Echipamente Termice, Energie Regenerabilă şi Dezvoltare Rurală şi Salonul Construct Romtherm, la hotel Bavaria Blu (galerie foto)

ro

13 Jun, 2014 00:00 1877 Marime text
Conferinţa Internaţională de Echipamente Termice, Energie Regenerabilă şi Dezvoltare Rurală TE-RE-RD şi Salonul Construct Romtherm, evenimente organizate de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, au debutat, ieri, la hotel Bavaria Blu Mamaia. 
Conferinţa, ajunsă la cea de-a treia ediţie, a fost organizată în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi cu Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică (IHP) din capitală, având ca obiectiv principal crearea unui cadru optim pentru schimbul de informaţii între oamenii de ştiinţă din comunităţile academice.

Astfel, în perioada 12-14 iunie, vor fi prezentate atât lucrări ale studenţilor de la Facultăţile de Inginerie mecanică şi mecatronică - Departamentul Termotehnică, motoare, echipamente termice şi frigorifice, cât şi ale celor de la Facultatea de Inginerie a sistemelor biotehnice - Departamentul Sisteme biotehnice, din cadrul Universităţii Politehnice. De asemenea, la conferinţă vor participa cu lucrări şi cercetători consacraţi din domeniu.
Preşedintele în exerciţiu al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, s-a declarat încântat de propunerea de colaborare venită din partea profesorilor de la Universitatea Politehnică: „CCINA nu este străină de astfel de acţiuni. Am fost şi suntem implicaţi, în continuare, în numeroase proiecte de cercetare şi de aceea m-a bucurat invitaţia domnilor profesori de a fi parteneri la această conferinţă internaţională“. 
La eveniment au fost prezenţi atât oameni de ştiinţă din comunităţile de cercetare-dezvoltare din ţară, dar şi din Bulgaria, Italia, Germania, Kazahstan, Republica Moldova, Irak şi Statele Unite ale Americii, cărora li s-au alăturat persoane angrenate în sfera producţiei de bunuri, servicii şi din mediul de afaceri.
Subiectele abordate s-au axat asupra maşinilor şi a echipamentelor termice, a generatoarelor de abur şi apă caldă, a turbinelor cu abur şi gaze, a utilizării ecologice şi eficienţei combustibililor fosili sau a maşinilor hidro-pneumatice. De asemenea, s-a discutat foarte mult despre protecţia mediului înconjurător, despre echipamente şi politici de dezvoltare rurală, cât şi despre surse regenerabile de energie, cum ar fi cea solară sau eoliană.

În paralel, se desfăşoară, în perioada 12-13 iunie, şi Salonul Construct Romtherm, târg specializat în materiale de construcţii, decoraţiuni interioare, instalaţii şi energii neconvenţionale, ajuns la cea de-a doua ediţie.
În cadrul evenimentului, sunt expuse echipamente de încălzire, de ventilaţie, de climatizare, sisteme de instalare a pardoselilor flotante şi elastice, pompe de căldură, centrale termice, sisteme solare complete, materii prime şi materiale de construcţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii