Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epurare pe criterii politice la Inspectoratul Scolar

ro

08 Oct, 2007 00:00 3299 Marime text
1191786882.jpg

Aflat in prag de pensionare dupa o cariera de 36 de ani, directorul Maria Popa a fost inlaturat din institutia pe care o conducea

Dupa ce timp de patru ani si jumatate s-a aflat la conducerea Scolii cu clase I-VIII Lucian Grigorescu din Medgidia, Maria Popa a aflat la inceputul lunii septembrie ca a ramas pe drumuri. Intr-un mod brutal si fara sa fie nici macar avertizata, directoarea scolii a fost inlocuita. In opinia acesteia motivul a fost unul politic. "Mai aveam trei luni pana la implinirea varstei de pensionare insa conducerea ISJ mi-a explicat ca la 31 august mi-a expirat contractul de director. Pe de alta parte inspectorul Marian Sarbu mi-a mai spus ca am avut probleme in privinta relationarii cu oamenii", a povestit contrariat de ce i s-a intamplat fostul director. In alta ordine de idei, potrivit legii, pana la organizarea unui concurs directorilor si inspectorilor scolari li se poate prelungi mandatul. Asta bineinteles daca aproba seful ISJ. Singurele persoane cu care Popa recunoaste ca a avut divergente in perioada cat a fost la conducerea unitatii scolare din Medgidia sunt profesoarele Emilia Ciocan si Tatiana Penelea, prietene foarte bune in opinia acesteia. Fostul director povesteste ca toata "lucratura" impotriva ei a inceput deoarece devenise incomoda pentru cele doua colege. "Aceste profesoare solicitau de 12 ani gradatie de merit pentru aceleasi activitati, unele chiar banale cum ar fi plastifierea unei diplome. Ultima data eu nu am vrut sa eliberez actele necesare intocmirii dosarului pentru ISJ, pentru ca efectiv nu le gaseam", isi aminteste Maria Popa. Asa ca revoltate de impotrivirea managerului care nu le canta in struna, dar si cu relatii in PNL, cele doua au trecut la atac. "Fara sa banuiesc nimic am fost anuntata de Emilia Ciocan ca aceasta a participat la un interviu la ISJ pentru postul de director si ca daca va fi acceptata imi va lua locul". Se pare ca, refuzul prelungirii mandatului pentru Maria Popa a urmarit instalarea la putere a celor doua personaje. Intre timp Ciocan a devenit noul manager, in timp ce Penelea este actualul director educativ al scolii Lucian Grigorescu.

"Sunt fara partid, fac doar politica educativa"

Intrigata fosta manager scolar este convinsa ca soarta ei a fost decisa cu usile inchise la sediul PNL. "Am vazut-o pe actuala directoare la ISJ de mana cu fostul viceprimar al orasului Medgidia, Marian Iordache care in prezent este penelist", a declarat Popa. Dezamagita de faptul ca la ora actuala invatamantul romanesc a fost politizat spune ca dupa 20 de ani de munca in Scoala Lucian Grigorescu si fiind titulara nu i s-a mai permis activitatea la aceasta institutie. "Nici cele patru ore de biologie la clasa mea nu mi le-au mai dat desi parintii si elevii m-au cerut", a afirmat cu tristete profesoara. Pentru ca nici la ora actuala Sarbu nu a catadicsit sa rezolve situatia ei desi a promis ca o va suna. Disperata Maria Popa a apelat la directoarea Scolii numarul 1 din Medgidia care i-a oferit catedra unei colege aflate in concediu pentru cresterea copilului. Modul mizerabil in care a fost inlaturata nu se justifica, mai ales ca fostul director are rezultate deosebite ca manager, confirmate prin diplome de excelenta si medalii chiar de ISJ. In plus potrivit inspectorilor de management, scoala administrata de Popa este in prezent "la cheie".

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii