Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănţeni au omagiat Ziua Naţională a României (galerie foto)

ro

01 Dec, 2012 01:04 5619 Marime text
scoli.jpgA devenit deja o tradiţie ca unităţile şcolare să sărbătorească, în fiecare an, fără excepţie, Ziua Naţională a României. Elevii pregătesc momente artistice, realizează eseuri şi colaje, participă la concursuri sau alte activităţi interesante.

Săptămâna trecută la Şcoala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu din Valu lui Traian, s-au desfăşurat diferite activităţi dedicate Zilei Naţionale a României. Elevii ciclului primar, în cadrul activităţii „România, te iubim!", au susţinut scurte momente artistice, au realizat colaje, desene şi postere, iar elevii mai mari au organizat concursuri cu tema „1 Decembrie, ziua tuturor românilor". La Şcoala Gimnazială George Enescu din Năvodari Ziua Națională a României a fost marcată printr-un spectacol omagial care a avut loc pe 28 noiembrie, la Centrul Cultural Năvodari. Printre invitaţi s-au aflat şi ministrul Culturii, Puiu Hașotti, deputatul Gheorghe Dragomir, inspectorul Paula Iordan de la ISJ Constanţa, consilieri locali, reprezentanți ai unităților de învățământ năvodărene, dar și părinți, elevi, cadre didactice și preoți. Invitații participanți au susținut prin discursurile lor importanța evenimentului istoric sărbătorit și au prezentat în linii mari succesiunea faptelor de la 1 decembrie 1918. Programul artistic s-a derulat într-o atmosferă de sărbătoare, cuprinzând cântece populare, dansuri dobrogene, scenete pe teme istorice, dansuri sportive pregătite de către elevii școlii noastre care au reușit să încânte publicul prin prestația lor.

Ziua Naţională a tuturor românilor reflectată în eseuri

Elevii Clasei a XI-a de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia au realizat şi prezentat eseuri pe tema „1 Decembrie 1918 în conştiinţa românilor !". De asemenea, Pe 29 noiembrie, la Școala Gimnazială din Târgușor s-a derulat activitatea dedicată zilei de 1 Decembrie cu titlul „România, la mulți ani". Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Biblioteca comunală. Tot pe 29 noiembrie, la Colegiul Tehnic Pontica au fost organizate o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României şi Zilei Sfântului Apostol Andrei. Acestea au constat în prezentări Power Point, vizionări de filme istorice, panouri tematice şi momente artistice. La Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia a fost organizată o activitate dedicată Zile de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cadrele didactice şi elevii au intonat Imnul Naţional al Românie într-o atmosferă de profundă emoţie şi entuziasm. Profesorul de istorie Ilie Adrian a prezentat un material PowerPoint, cu privire la acest moment, punctând istoricul evenimentelor, care au prilejuit Marea Unire. Elevele Georgiana Voicu şi Georgiana Prodea de la clasa a XI-a B au citit două referate pe această temă. La final,elevele AndreeaBalcan, Roxana Dumitrescu şi Teodora Ene de la clasa a IX-a D au citit trei poezii închinate acestui moment festiv. Activitatea s-a încheiat în acordurile cântecului intonat de Nicolae Furdui-Iancu „Nu uita că eşti român". Şi la Şcoala Gimnazială Ferdinand au fost derulate activităţi aniversare dedicate Zilei Naționale a României. Evenimentul a avut drept scop conștientizarea semnificației acestei zile și dezvoltarea simțului patriotic în rândul elevilor. La activități au fost prezentate filme istorice, recital poetic și interpretarea unor cântece patriotice, confecţionarea de insigne şi steguleţe cu tricolorul.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Părerologul de Constanta 01 Dec, 2012 07:55 România este Casa Noastră…bună,rea,este singura adresă la care putem fi găsiţi noi…românii…Clădită din chirpici,în calea vânturilor dintre stepe,bătută de ploile politichiei ultimilor 20 de ani,Casa Noastră stă să se prăbuşească,iar noi,locatarii ei ,încă suntem mândri de EA…de România…Până şi Poştaşul,cel care ne aduce facturile,din ce în ce mai încărcate…lună de lună,an de an…începe să ne “uite” adresa…şi foloseşte,din ce în ce mai des,cutiile poştale ale vecinilor…oricum,facturile ajung tot la NOI…plătitorii de taxe şi impozite,mujicii locuitori,pe care ,Casa Noastră stă să se prăbuşe…Noi,cei care,suntem mândri…mândri de Casa Noastră,în care părinţii ne-au adus pe lume şi ne-au crescut…mândri la rândul lor ,copii noştri şi copii lor aşişderea…dar care se întreabă din ce în ce mai neliniştiţi,de ce oare nu am început să reconstruim,pe o fundaţie serioasă,din beton armat,o Casă a Noastră,a Tuturor,în care să nu simţim trepidaţiile fiecărui TIR FEMEISTIC,care ne zdruncină din toţi rărunchi noştri naţionali de români…în care somnul să nu ne fie stricat de tusea seacă,aducătoare de secete,a vecinilor din cele 4 vânturi… Neputinţa Noastră,ne poate costa…atât de mult,încât,nici măcar nu putem bănui….Generaţia noastră,nu a fost în stare,să înceapă,nici măcar acolo,în fundul curţii,fără “ieşire la stradă”, săparea unei viitoare fundaţii…că de celelalte s-ar fi ocupat generaţia viitoare,pe care Noi,Generaţia de Chirpici,încercăm să o educăm,an de an,de 1 Decembrie,cum să fie mândră că şi Ei sunt români…Casa Noastră,România,se dărâmă…dar,Ea este singura casă pe care o avem…La Mulţi Ani România,La Mulţi Ani Constanta,La Mulţi Ani constanteni…Să sperăm că,şi anul viitor să ne găsească la aceeaşi adresă…aici,pe una din uliţele sud-estului Europei…măcar trasând o nouă fundaţie…că timp ,nu prea mai este….cel puţin pentru Generaţia de Chirpici…părerea mea…