Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drogurile usoare, periculoase sau nu?", la Casa de Cultura

ro

07 Oct, 2009 02:43 1971 Marime text
gheorghe_ungureanu.jpgEvenimentul care este coordonat la nivel judeţean de Gheorghe Ungureanu, se va mai desfăşura în alte 39 de centre teritoriale din ţară

Mâine, de la ora 10.00, elevi şi părinţi, studenţi şi profesori, dar şi specialişti ai Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) se reunesc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa pentru a discuta despre cât de periculoase sunt în realitate narcoticele considerate uşoare.

Potrivit lui Gheorghe Ungureanu, director al instituţiei gazdă şi coordonator teritorial al CIADO, a declarat că, în cadrul evenimentului, atât tinerii, cât şi specialiştii îşi vor expune punctele de vedere privind fenomenul drogurilor uşoare. „Raportul Comisiei prezidenţiale la capitolul droguri poate fi salutat doar parţial. Suntem de acord cu dezincriminarea consumatorilor de droguri, fiind consecvenţi declaraţiilor noastre în 2007 că aceştia sunt victime şi nu infractori. Numărul aproximativ al consumatorilor de droguri în România depăşeşte 300.000 de persoane (luând în calcul şi consumatorii de substanţe psihotrope şi halucinogene), cifra înaintată de Comisia ce a înlocuit raportul fiind al dependenţilor ce au fost trataţi în 2007 şi nu al consumatorilor. Raportul face o sinteză, dar nu propune nicio o soluţie", se precizează în comunicatul remis de CIADO. Specialiştii care se vor reuni mâine la Casa de Cultură atrag atenţia asupra faptului că nu există un sistem de medicaţie integrată, în special unul postcură, dependentul fiind tratat cu metadonă şi apoi abandonat. Un alt punct la discuţiei se va centra asupra faptului că spaţiile amenajate în sistemul de stat unde sunt trataţi narcomanii sunt inadecvate, iar specialiştii sunt insuficienţi, într-o perioadă în care numărul consumatorilor creşte alarmant. „Drogurile uşoare sunt prezentate ca nefiind periculoase şi fără efecte pe termen lung, ceea ce este un lucru absolut fals", mai precizează reprezentanţii CIADO.

Evenimentul de pe 8 octombrie, coordonat la nivel judeţean de Gheorghe Ungureanu, se va mai desfăşura în alte 39 de centre teritoriale din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii